Akuttelefonen 1813 bliver dyrere end lægevagtordningen

Hvis Venstre og De Radikales ønske om at give op mod 40 mio. kr. ekstra til den udskældte akuttelefon vinder politisk opbakning på Regionen Hovedstadens forretningsudvalgsmøde imorgen, vil det nye akutberedskab blive dyrere end den gamle lægevagtordning.

Det står klart efter, at et notat til dagsordenen i morgen blotlægger, hvordan budgettet på 140 mio. kr. og 15 mio. kr., som var reserveret til opstarten af 1813, allerede nu ser ud til at blive brugt.

Dermed vil enhver ekstrabevilling gøre Akuttelefonen dyrere end den tidligere ordning med de praktiserende læger.

Den konservative leder i hovedstadsregionen mener, det er helt uhørt at smide endnu flere penge efter det omstridte akutberedskab.

"Vi havde en lægevagtsordning, som borgerne sådan set var rigtig godt tilfredse med. Nu ender vi med en ordning, der er dyre og dårligere.

Jeg kunne sådan set godt bruge 30-40 mio. kr. på eksempelvis bedre kræftbehandling i stedet for, så jeg synes det er helt åndsvagt", siger Mette Abildgaard til TV 2 Lorry"

Også Dansk Folkeparti er afvisende over for ekstra millionbevillinger:

"Vi har et dårligt system, og det bliver altså ikke bedre af, at man bare poster flere penge i det. Man må lave et helt andet system, og det kan man kun gøre sammen med de alment praktiserende læger", siger regionsrådsmedlem, Kenneth Kristensen Berth (DF).

På mødet i morgen skal nye problemer med beredskabet også drøftes.

Det drejer sig om visitation og henvisninger af meningitispatienter og patienter med graviditet uden for livmoderen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik