Aktivister vil lukke Sandholm

Lørdag 25. oktober vil RUC-studerende Pil Christensen og hendes veninde Anna Bågø, der er pædagogmedhjælper og underviser i teaterdans, lukke Sandholmlejren. Det vil de gøre, fordi Sandholmlejren efter deres opfattelse »er voldsomt dehumaniserende og racistisk«, og de vil gøre det uden vold, men med knibtænger, boltsakse, fri fantasi og civil ulydighed, skriver Politiken lørdag.

De er dog ikke helt alene. Ifølge de to unge kvinder, som begge er 24 år, er der på nuværende tidspunkt et par hundrede mennesker med i projektet, men de regner med, at de vil blive flere tusinde, der deltager i operation 'Luk lejren', som de kalder det. Fra på mandag vil de opsætte plakater, uddele flyers, oprette hjemmeside, udgive en avis og påbegynde en internetkampagne for at mobilisere så mange som muligt til at deltage i demonstrationen foran Sandholm, skriver Politiken. Her er det i første omgang målet at klippe hegnet omkring lejren i stykker og ødelægge de kontrolfunktioner, der registrerer, hvem der går ind og ud. De regner med at komme til at stå over for politiet og siger, at de ikke vil bruge vold, men kun civil ulydighed.
- Vi er borgere på den ene side af hegnet, og på den anden side sidder nogle medborgere, der ikke har de samme rettigheder som os. De kan ikke tage en videregående uddannelse, de kan ikke arbejde, og flere af dem kan ikke få lov til at bestemme, hvilken mad de må spise. I det hele taget har de ingen indflydelse på deres eget liv. Den anden side er, at rigtig mange eksperter som Lægeforeningen og Psykolog-foreningen har sagt, at man bliver syg af at sidde der, og det er ret alvorligt, siger Pil Christensen til Politiken.