Ved gårsdagens aktion slog politiet blandt andet til i boligmrådet Vapnagård i Helsingør

Politiaktion i Nordsjælland: Hash, våben og kontanter

Torsdag aften slog politiet til i en stor koordineret aktion mod bandemedlemmer. Det resulterede i fund af våben og hash.

Hash, knive, slagvåben, kontanter, peberspray, strømpistol, gaspistol og et enkelt skydevåben.

Det var resultatet af en koordineret politiaktion i Nordsjælland med navnet Operation Syren.

Ransagningerne foregik hos en række personer med tilknytning til bandemiljøet. 

Nordsjællands Politi ønskede ved aktionen også at sende et klart signal til bandemiljøet om, at vi ikke accepterer en adfærd med vold og skyderi i gaderne. Politiet ønsker endvidere at skabe tryghed for borgerne i de områder, hvor de kriminelle bor og opholder sig.

SE FLERE BILLEDER FRA LOCAL EYES

Aktionen var en større koordineret aktion for at finde frem til våben eller andre genstande, som kan bruges ved sammenstød mellem grupper i bandemiljøet.

 - Operationen er forløbet fint. Vi lukkede ned lidt efter midnat. Vi har ikke fundet skydevåben, men vi har fundet hash og knive hos en række personer, siger vagtchef Henrik Alstrup fra Nordsjællands Politi.

00:20 Luk video

Forleden indførte Nordsjællands Politi visitationszoner i Helsingør, Hillerød og Kokkedal som en konsekvens af flere voldelige hændelser mellem personer tilknyttet grupperingerne Loyal to Familia og Black Jackets.

Tidligere oplyste projektkoordinator hos Nordsjællands Politi Henrik Suhr, at aktionen skulle ses som en fortsættelse af politiets indsættelse af visitationszoner.

 - Vi er ved efterforskning kommet frem til, at vi vil undersøge, om der er våben, som kan blive brugt i forbindelse med voldelige konfrontationer. Det vil vi gerne undgå, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr.

Ved aktionen deltog politi fra flere politikredse, Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

I visitationszonerne laver politiet stikprøver, hvor udvalgte personer bliver kropsvisiteret, og hvor tøj, køretøjer og andre genstande bliver undersøgt. Formålet er at afsløre eventuelle våben.

Visitationszonerne opretholdes foreløbigt frem til 21. juni.