Akrobatik på hesteryg gav rideklub sejren

I Ishøj Sportsrideklub har de kastet sig ud i kampen for at hente point - og det gælder i alle discipliner. Også dem som de ikke havde prøvet før.

En hest i kort galop - og med en rytter på ryggen, som ikke har prøvet det før.

Sådan har opskriften været for blandt andre Cecilie Pedersen, som rider i Ishøj Sportsrideklub, der netop har vundet Dansk Rideforbunds 100 års jubilæumsturnering.

quote Det var svært. Jeg er vant til at ride med sadel og bare derudad. Men her skulle man holde balancen på en helt anden måde.

Cecilie Pedersen, rytter, Ishøj Sportsrideklub  

Den hev klubben hjem ved at kaste sig ud i nye, uprøvede discipliner som for eksempel voltering. Altså balanceøvelser på hesteryg.

- Det var svært. Jeg er vant til at ride med sadel og bare derudad. Men her skulle man holde balancen på en helt anden måde. Jeg gik til gymnastik for 13 år siden. Og jeg tænkte, at det skulle jeg nok kunne finde ud af. Men det er rigtig svært. Det er en helt anden balance, man skal have, når man ikke holder i noget. 

Armene ud til siden uden at holde 

I midten står den er holder styr på hesten med en lang line - og ude i kanten langs den indendørs ridebane løber hesten med en rytter på ryggen.

Undervejs skal rytteren lave øvelser med armene ud til siden - uden at have noget at holde i.

Der er også øvelser, hvor ryttene ikke har benene ned langs siden af hesten, som man plejer. Men i stedet bevæger dem frem og tilbage, hvilket gør det sværere at sidde godt på hesteryggen. 

Vi besluttede at give den ekstra skrue

Så der var mange ting ved øvelsen, som Cecilie Pedersen fra Ishøj Sportsrideklub ikke havde prøvet før. 

Men hun var dygtig nok til at hente point hjem. For det er nogle af de point, som har betydet, at hendes klub nu har fået førstepladsen i Dansk Rideforbunds 100 års jubilæumsturnering. Og hun er glad for, at de kastede sig ud i det.

- Vi opdagede på et tidspunkt, at vi lå nummer fem i konkurrencen. Og vi tænkte, at det var vildt. Sådan en lille klub som vores kunne være så godt placeret i konkurrence med hele landets klubber. Vi tænkte, at vi måtte give den ekstra skrue. 

Føstepræmien var en hestetrailer. Og dagen blev fejret med kage på pladsen foran Idrættens Hus i Brøndby. 

Vigtigt at man har en god hest

Cecilie Pedersen er glad for, at hun har haft en god hest.

quote Vi tænkte, at det var vildt. At sådan en lille klub som vores kunne være så godt placeret. Vi måtte give den ekstra skrue.

Cecilie Pedersen, rytter, Ishøj Sportsrideklub.  

-  Det er meget vigtigt, at man har en god hest. Vores hest havde heller ikke prøvet voltering før. Så det med at den skulle blive i det, der hedder kort galop var en udfording. Men den klarede det til UG. Så hvis man har en god hest, så skal man nok nå langt.    

Det er en turnering, hvor klubbens ryttere har samlet point ved konkurrencer i mange forskellige discipliner. Turneringen dækker hele landet. Men det var altså hestene og rytterne fra Ishøj, der løb af med sejren.

I alt har 351 ud af 550 klubber været med i kampen om at blive de bedste til hest. Ved den her turnering har Ishøj Sportsrideklub samlet point i samtlige discipliner.

Blandt andet i dressur, spring, langdistanceridning, øvelser på hesteryg og en slags orienteringsløb til hest.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik