Airbnb-værter trætte af negativ omtale

De københavnske Airbnb-værter har samlet sig i en gruppe for at give genmæle efter den negative medieomtale.

I takt med at flere og flere bruger boligudlejningstjenesten Airbnb, er der også flere, som er negative overfor tjenesten.  

Det er de københavnske Airbnb-værter trætte af, for den negative omtale fylder, ifølge værterne,alt for meget i medierne.

- Der er indimellem sager, som er rigtig ubehagelige, men min oplevelse er, at det er et mindretal. Det sker heldigvis ikke særlig tit, forklarer Laura Larvig Andersen, som er Airbnb-vært og fortsætter:

quote Jeg synes, det er vigtigt, at vi også husker de gode historier, for dem er der rigtig mange af.

Laura Larvig Andernsen, Airbnb-vært, Nørrebro

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi også husker de gode historier, for dem er der rigtig mange af, siger hun.

Laura Larvig Andersen startede selv med at bruge tjenesten som lejer, når hun var på ferie i udlandet. Hun har i omkring et år nu også fungeret som vært, hvor hun selv har udlejet sin lejlighed op til flere gange. 

- På en eller anden måde er det jo skørt, at vi har de her lejligheder, som skal stå tomme, siger hun.

Laura Larvig Andersen er én blandt seks værter, der sidder i styregruppen for en ny Airbnb-værtsgruppe, som blandt andet har et mål om at fremme de gode oplevelser med tjenesten. 

Brev til skatteminister

Gruppen har blandt andet udformet og sendt et brev til skatteminister Karsten Lauritzen, hvor de eksempelvis skriver nedenstående:

"Vi skriver til dig, fordi du i din egenskab af skatteminister har fremlagt en plan for deleøkonomi i Danmark, herunder nye og klarere regler for Airbnb-værtsskab".

quote Det er et fint redskab, hvis man vil lave en korttidsudleje, men det må ikke gå ind og erstatte boliger til studerende eller blive egentlig hoteldrift.

Jonas Bjørn, politisk ordfører, Københavns Kommune, Soc.dem.

I brevet nævner gruppen dog også, at de er ikke tilfredse med, at der skal være et loft, når der er tale om værter, som kun lejer enkelte værelser: 

"Dog ved vi, at mange værter der kun lejer et enkelt værelse ud, men til gengæld gør det ofte, vil kunne blive ramt af denne begrænsning. Derfor ønsker vi, at loftet på de foreslåede 90 dage målrettes de værter, som lejer hele deres bolig ud".

Regeringen er stadig igang med at forhandle en ny strategi for deleøkonomi, hvor nye regler for boligudlejningstjenesten er et centralt punkt. Ifølge Erhvervsministeriet er der endnu ikke sat dato på, hvornår forhandlingerne vil falde på plads. 

Københavns Kommune: Nødvendigt med grænser

Hos Københavns Kommune ser de positivt på, at Airbnb-værterne ønsker at gå i dialog og tage ansvar for det gode værtsskab. 

Men de mener dog stadig, at det er nødvendigt, at regeringen sætter et loft på maksimum 60 dage:

- Jeg er lidt bekymret for, at de gerne vil have hævet loftet for, hvor meget man egentlig må leje sin lejlighed ud. Der står vi i den modsatte situation i København og vil gerne have lagt et loft på 60 dage, siger Jonas Bjørn, politisk ordfører, Københavns Kommune, Soc.dem og fortsætter: 

- Det er et fint redskab, hvis man vil lave en korttidsudleje, men det må ikke gå ind og erstatte boliger til studerende eller blive egentlig hoteldrift, for så vil det være med til at presse det københavnske boligmarked, og det er vi ikke interesserde i, siger han. 

Antallet af Airbnb-værter i København er ifølge en rapport udarbejdet af Airbnb på 20.500. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik