Airbnb-tjenester til hunde hitter stort

Et nyt koncept er dukket op - en slags Airbnb til de firbenede - og tjenesterne er særdeles populære i hovedstadsområdet.

- Det er ligesom at møde et nyt menneske, det er bare fire ben, vi er på. Derfor kan jeg rigtig godt lide at være med i sådan en ordning her. 

Sådan lyder det fra Cecilie Neumann Svanemose, der er hundepasser i Glostrup.

Hun er med i tjenesten Doghub, der tilbyder hundeejere et alternativ til at aflevere hunden på et pensionat eller i en kennel, mens de tobenede tager på ferie.

Fænomenet er forholdsvis nyt, men flere tjenester er dukket op i hovedstadområdet. Ud over Doghub, der holder til i Hellerup, kan man fx også få passet sin privat via Dogley, der har base på Vesterbro.

Fælles for tjenesterne er, at de i bedste deleøkonomiske stil skaber en forbindelse mellem en hundeejer med et behov og en hundepasser.

Hundepasserne sætter selv en pris for pasningen af hunden, og ejeren kan blandt andet vælge, om hunden skal passes i eget hjem eller ude i byen.

- Jeg har faktisk kun haft rigtig gode oplevelser med det. Folk har været glade for det, og hundene har været trætte, når de kommer hjem. Jeg er kun mig selv og kan gå med hunden og træne den, og så har jeg også selv to hunde, som kan lege med den og aktivere den, så det giver nogle dejligt trætte hunde, siger Cecilie Neumann Svanemose til TV 2 Lorry.

Lysten til at passe andre folks hunde er umiddelbart til stede, fortæller Jacob Rihan fra Hellerup, der er stifter af Doghub.

- Behovet er kæmpe stort, cirka 200 passere har meldt sig i København på fire måneder, fortæller han til TV 2 Lorry.

Jacob Rihan tror, at interessen for den alternative pasningsordning skyldes, at mange hundeejere hellere vil have hunden passet i hjemmevante omgivelser i stedet for at sende den på en kennel eller et internat.

 - Mange er utilfredse med kenneler, fordi de ligger langt væk eller har et dårligt ry - folk får ondt i maven ved at tanken om, at hunden står i et bur og gør, siger han til TV 2 Lorry. 

På Doghub.dog og lignende sider skriver brugerne anmeldelser og giver hinanden ratings. Prisen for at få passet sin hund ligger på mellem 100 og 500 kroner. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik