AirBnB: Boligselskab går i krig mod uønsket udlejning

Direktør for boligselskab kalder den ulovlige udlejning for "harmdirrende umoralsk"-

Ejere af ejerlejligheder eller andelsboliger kan tjene gode penge på at leje deres boliger ud til turister via AirBnB, når de ikke selv skal bruge dem. Men fænomenet har også spredt sig til almennyttige boliger, hvor lejerne fraflytter deres lejligheder for at tjene penge på turister. Og det er blevet en torn i øjet på flere af de store boligselskaber. Det skriver Politiken.

Boligselskabet fsb ejer cirka 12.000 familie-, ungdoms- og ældreboliger i hovedstaden, og de forsøger nu at sætte ind mod udlejning af deres lejligheder via AirBnB.

-Disse boliger er forbeholdt boligsøgende borgere, der har stået på venteliste i alt for lang tid. Men vi må bare erkende, at vi befinder os i en totalt ureguleret zone, hvor vi desværre kun finder en lille del af den ulovlige udlejning, der foregår, siger administrerende direktør for fsb, Bjarne Larsson til Politiken.

quote Harmdirrende umoralsk

Bjarne Larsson, direktør fsb

Avisen kan fortælle, at en treværelses lejlighed på Nørrebro lejes ud gennem den internationale portal. To døgn koster 5.954 kroner - eller næsten lige så meget, som lejlighedens officielle lejer betaler om måneden - nemlig 7.000 kroner.

-Det er harmdirrende umoralsk i en by med en latent mangel på boliger, siger boligselskabsdirektøren.

Ifølge Politiken har fsb lige nu 26 sager om beboere, der ulovligt lejer deres lejligheder ud til turister.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik