Afvist og illegal - Debat i aften på Lorry+

Afviste asylansøgere går under jorden og lever et illegalt liv i hovedstadsområdet. De er her, men hvad gør vi ved det? Deltag i debatten fra kl. 19.55

04:56

Tal fra rigspolitiet viser, at 1600 afviste asylansøgere er forsvundet for de danske myndigheder - inden for det seneste halvandet år. I alt skønnes det, at der lever 18.000 illegale indvandre i Danmark - langt størstedelen af dem skjuler sig her i hovedstadsområdet. Video: TV 2 Lorry

Mindst 1600 afviste asylansøgerne er gået under jorden og lever et illegalt og udsat liv i især Københavns gader. De er her - og lever blandt os i skjul for politi og myndigheder.

Så hva' nu? Det spørger vi i aften politikere, ngo’er og ikke mindst hovedstadsområdets borgere om i debatprogrammet: Afvist og illegal – Hva’ nu? 

I debatpanelet er Venstres Jan E. jørgensen, Socialdemokraternes Mattias Tesfay, Alternativets Carolina Magdalene Maier og leder af Trampolinhuset Morten Goll. 

Fra kl. 19.55 kan du følge debatten live på TV 2 Lorrys egen kanal, Lorry+, på tv2lorry.dk og på TV 2 Lorrys facebook-side, hvor du har mulighed for at komme med dit bud på, hvad vi gør. 

Læs også Virksomheder boltrer sig i illegal arbejdskraft

De de seneste uger har TV 2 Lorry bragt en række portrætter af nogle af de mennesker, der lever illegalt i hovedstadsområdet uden rettigheder og ret til at være her. En af de store grupper af illegale indvandrere i Danmark er asylansøgere, der har fået behandlet deres sag og fået afvist asyl her i landet.

Du kan møde 25-årige Ziaoudin fra Afghanistan her.         

Læs også Krisecentre: Vi vil have lov til at hjælpe illegale kvinder


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret