Afvist to gange: Nu prøver S igen at få byggeri vedtaget

​Der er kommet ”nye oplysninger” i sagen, og derfor får byggeriet på Roskilde Ring en tur til gennem det politiske system. Ikke kønt, siger Venstre.

Normalt er et nej et nej i kommunalpolitik. Men ikke i Roskilde.

I februar afviste et flertal af politikerne i plan- og teknikudvalget i Roskilde en privat grundejers tilbud om at opføre et etagebyggeri på Søndre Ringvej 15 - mellem retsbygningen og jernbanen.

Selv om det dengang kun var Socialdemokratiets tre medlemmer, der stemte for den ændring af lokalplanen, der skulle til for at gøre projektet til virkelighed, tager politikerne nu en holmgang til med forslaget.

Nu er der nemlig kommet ”nye oplysninger” i sagen, skriver forvaltningen i sagsfremstillingen til udvalgsmødet 7. april. Eneste ændring er, at bygherren nu har indvilget i at ”justere projektet i den videre proces” samt forbedre mulighederne for cykelparkering på grunden.

Den oprindelige sagsfremstilling, som blev afvist i udvalget.
Den oprindelige sagsfremstilling, som blev afvist i udvalget.
Foto: TV 2 Kosmopol
Det markerede afsnit er det eneste nye sammenholdt med den tidligere sagsfremstilling. Denne tekst kommer byrådet nu til at tage stilling til.
Det markerede afsnit er det eneste nye sammenholdt med den tidligere sagsfremstilling. Denne tekst kommer byrådet nu til at tage stilling til.
Foto: TV 2 Kosmopol

Standningsretten i brug

Ændringerne fik dog ikke Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten til at stemme for. Det var stadig kun Socialdemokratiets tre medlemmer, der stemte for.

Men denne gang benyttede Socialdemokratiet sig af den såkaldte standsningsret, der betyder, at byrådet skal tage stilling til sagen. 

Udvalgsformand Torben Jørgensen (S) erkender, at fremgangsmåden er noget speciel, men han fastholder, at de nye oplysninger er så afgørende, at det berettiger til en ekstra behandling.

- Det er ikke store ændringer, men de er der. Og de er en forudsætning for, at vi kan genoptage sagen. Normalt ville det nok være større ændringer, siger han til TV 2 Lorry.

quote Vi vinder ikke nogen skønhedspris for den kunstneriske udførelse her, men realiteten er jo, at hvis der er et flertal for det, så bliver det sådan

Peter Madsen, Venstre, medlem af plan- og teknikudvalget, Roskilde

Imod første, anden og tredje gang

Glemte I ikke bare at sende sagen i byrådet sidst?

- Det vil jeg ikke benægte, siger Torben Jørgensen.

Han forventer nu, at projektet bliver vedtaget i byrådet.

Og sådan kan det også godt gå, spår Venstres medlem af udvalget, Peter Madsen. 

Venstre er ikke blevet mere begejstret for projektet, selv om cykelparkeringen nu bliver bedre. Der er for få parkeringspladser til biler, og det bliver ikke med Venstres stemmer, at beboerne i det nye byggeri tvinges med i en delebilordning.

- Nogen har brug for at have deres egen bil. Derfor er det ikke rimeligt, siger han, der ikke synes, sagen er helt kønt håndteret.

- Vi vinder ikke nogen skønhedspris for den kunstneriske udførelse her, men realiteten er jo, at hvis der er et flertal for det, så bliver det sådan, siger han til TV 2 Lorry.

Professor: Der skal ikke meget til

Professor i offentlig ret ved Aarhus Universitet, Søren Højgaard Mørup, vurderer, at det er svært at sætte en nedre grænse for hvor lidt, der skal ændres i et forslag til en lokalplan for at behandle den på ny.

- Der er ikke umiddelbart noget til hinder for at tage en sag som denne op igen. Normalt vil man altid kunne ændre en lokalplan. Der skal ikke meget til, siger han.

Sagen kommer formentlig på byrådsmødet onsdag den 25. april. Vedtages projektet, bliver det efter alt at dømme med et smalt flertal. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik