Afviser ’abelyde’ i pokalbrag: En misforståelse, mener fodbold-direktør

Fremad Amager har undersøgt, om klubbens fans kom med racistiske tilråb mod FC Midtjylland under sidste uges pokalopgør.

En kedelig racismesag har siden torsdag i sidste uge overskygget Fremad Amagers sensationelle 1-0 sejr over superligaklubben FC Midtjylland.

I anden halvleg afbrød dommeren kortvarigt kampen, fordi han havde hørt hjemmeholdets tilskuere råbe abelyde mod FC Midtjyllands mørke spillere - angiveligt møntet på især FCM-profilen Awer Mabil.

Men efter en undersøgelse af sagen, mener Fremad Amager ikke, at deres fans er kommet med racistiske tilråb.

- Efter at have undersøgt sagen, kan vi ikke bekræfte, at der har været racistiske tilråb under FC Midtjylland-kampen, siger Fremad Amagers direktør, Michael Jahn, i en pressemeddelelse.

I forbindelse med afbrydelsen af torsdagens pokalkamp beordrede kampens dommer hjemmeholdet til at komme med en melding over stadionhøjtalerne om, at tilråbene omgående skulle stoppes.

Den melding kom dog aldrig.

- Vores sikkerhedschef har talt med fangrupperinger, tilskuere i det pågældende tilskuerafsnit, civilt politi, gadeplans-medarbejdere samt presse som var til stede på stadion, og ingen mener at have hørt racistiske tilråb, siger Fremad Amagers direktør.

En misforståelse, mener direktør

Han understreger, at klubben har "absolut nultolerance" over for racisme i Sundby Idrætspark. Samtidig mener han, at klubben heller ikke har en fankultur, hvor den slags finder sted.

- Man kan selvfølgelig aldrig udelukke, at en enkelt person kan finde på at råbe noget racistisk, men vores undersøgelser kan altså ikke bekræfte, at det har fundet sted. Heldigvis, siger Michael Jahn, som tror, at sagen beror på en misforståelse.

- Vores fans håner jo, som alle andre klubbers fans, udeholdet. Og giver ”gode råd” til dommeren. Så jeg tror, at det er råb som ”Ud, ud, ud” eller ”Ha, ha, ha” der er blevet misforstået, siger han.

Kampens dommer Benjamin Willaume-Jantzen indberettede efter opgøret episoden til DBU’s disciplinærudvalg.

De skal nu tage stilling til konsekvenserne – blandt andet ud fra Fremad Amagers udlægning af begivenhederne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik