Aftale på plads: 5.000 tons tørmælk på vej til Kina

Kinesiske babyer kan snart nyde modermælkserstatning produceret i Hundested

Den dansk-kinesiske producent af modermælkserstatning Mille Foods har langt om længe fået den sidste og afgørende myndighedsgodkendelse fra Kina. Allerede søndag sender de første produktion af dansk modermælkserstatning til Kina.

Virksomheden regner med at sende 5.000 tons afsted mod Kina i løbet af det næste år. På onsdag markeres den store aftale med besøg af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og den kinesiske ambassadør Du Ying samen med alle medarbejderne. 

- Vi er glade og stolte over, at kinesiske babyer nu kan få mælkepulver af højeste standard. Derudover er vi glade for at kunne bidrage til lokalsamfundet med beskæftigelse på 40-50 medarbejder i år og behovet vil stige i de kommende år, siger Adm. Direktør i Mille Foods, Steve Wang i en pressemeddelse.

Kina elsker dansk modermælkserstatning

Kineserne er glade for dansk modermælkserstatning, fordi kvaliteten på produktet er højere og prisen lavere. Mange kinesiske forældre foretrækker dansk modermælkserstatning fremfor kinesisk, fordi de har større tillid til fødevaresikkerheden i Danmark. 

I 2008 blev 300.000 kinesiske småbørn forgiftet, og mindst seks døde af at have fået mælkepulver blandet op med melamin, som kinesiske producenter havde tilsat. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere