Afsløring: Unge arbejder gratis hos 7-Eleven

Kioskkæden har i flere tilfælde udnyttet unge på prøve, der ikke får løn. 7-Elevens hovedkontor undskylder.

Den døgnåbne kioskkæde 7-Eleven har i de senere år oplevet stor succes i Danmark, og trods omfattende finanskrise har firmaet haft held med at åbne nye butikker, og antallet er nu oppe på i alt 188 kiosker landet over.
Især i hovedstadsområdet er det svært at passere et gadehjørne uden at støde på de karakteristiske neongrønne farver.

Men bag disken er alting ikke altid, som det bør være. tv2.dk kan afsløre, at to unge fra københavnsområdet er blevet spist af med prøvevagter uden løn i hver deres 7-Eleven-kiosk. De har begge været på vagt i dagtimerne, og den ene har fået besked om at komme til yderligere en prøvevagt.

De to unge vil ikke stå frem, da de ikke vil miste muligheden for at få jobbet, men redaktionen er bekendt med deres identiteter.

Hos LO er man fortørnet over, at et så stort selskab som 7-Eleven ikke har bedre styr på proceduren, og at de unge bliver udnyttet til at arbejde uden løn.

"Det er problematisk, fordi man udfører et arbejde, og når man udfører et arbejde, skal man naturligvis have betaling for det," siger LO-sekretær Ejnar K. Holst til tv2.dk og fortsætter:

"Uden at forklejne 7-Eleven, så er det ikke den store raketvidenskab, som de unge skal udføre, så der er ikke den store oplæring i det. Så for mig at se, så udnytter 7-Eleven den situation, at der er mange unge mennesker, der vil have et job, og jeg synes simpelthen, at det er for usmageligt og noget griseri, at man udnytter unge på den måde til at arbejde gratis".

Hos 7-Elevens danske hovedkontor bedyrer HR-chef Rikke Rye, at man er chokerede over, at kæden lægger navn til prøveperioder uden betaling. De 188 butikker i landet er fordelt til franchisetagere, der hver især kører deres egen biks.

"Det er ikke godt nok, og så snart jeg hørte om det her, indskærpede vi straks over for alle butikkerne i landet, at vi er underlagt en overenskomst. Vi tager lang afstand fra det her, og der skal selvfølgelig betales løn til dem, der er på prøve," siger Rikke Rye til tv2.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik