Afsløring: Rasmus Klump er en halvblind kvinde

Det er vildt varmt, og man kan ikke rigtig se, men man får ren kærlighed, lyder det fra en af kvinderne indeni Tivolis Rasmus Klump.

Han elsker pandekager, og han henrykker store og små i Tivoli - men i virkeligheden er han en kvinde. Ja, faktisk fire kvinder! TV 2 Lorry kan nu eksklusivt afsløre den sande identitet bag et af Tivolis største trækplastre: Rasmus Klump.

I virkeligheden hedder Rasmus således Kirstine. Og Silan. Og Anna. Og Marianne.

Det er nemlig fire kvinder, der på skift er indeni den syv kilo tunge Rasmus Klump-dragt, når bjørnen med de røde smækbukser giver forestillinger foran sit lille hus i Tivoli.

- Vi arbejder to og to, og vi skiftes til at være Flora (Rasmus' ven, red.). Vi har seks forestillinger om dagen, så vi har hver tre forestillinger som Rasmus og tre som Flora, siger Marianne Gonnov Bøgelund, der er en af de fire kvinder, som giver Rasmus Klump liv.

Det er nemlig alt for varmt at være Rasmus hele dagen, fortæller hun.

- Det er enormt varmt. Man sveder igennem. Det eneste luft, vi får ind, er gennem Rasmus' øjne, hvor der er et net. Når Rasmus går ind i sit hus under en forestilling, går vi hen og står foran sådan en propel for at få luft i øjnene. Under hedebølgen i starten af sommeren var det fuldstændig ulideligt, siger Marianne Gonnov Bøgelund.

Hun fortæller, at Rasmus - udover at være kvinde - også er halvblind.

- Vi kan kun se ud af nettet i Rasmus' øjne, og man kan kun se ligeud. Man kan slet ikke se ned, og man kan faktisk heller ikke se dem, der sidder på første række. Man skal lige vænne sig til det, siger Marianne Gonnov Bøgelund.

Det er også derfor, at vennen Flora højlydt forklarer Rasmus Klump, hvor de små børn er, når det er krammetid efter hver forestilling. Det ville jo være kedeligt, hvis den elskede bjørn tromlede en lille pode ned.

Marianne Gonnov Bøgelund tror, at faste gæster godt kan se forskel på, hvem der er inde i Rasmus Klump.

- Vi er fire meget forskellige kvinder, og vi bevæger os meget forskelligt. Jeg er den vilde Rasmus Klump. Jeg er meget street, siger hun.

Kvinderne deles om én Rasmus Klump-dragt. De har dog to hoveder at vælge mellem. Indeni begge hoveder er der en cykelhjelm, der gør det nemmere for de fire kvinder at bevæge det store Klump-hoved.

Selv om det er varmt, er man altid i humør til at være Rasmus Klump, siger Marianne Gonnov Bøgelund på vegne af de fire kvinder, der alle er i 20'erne og 30'erne.

- Det er dejligt at være Rasmus Klump, for det er ren kærlighed, man får fra de små børn. Vi får over 100 hundrede krammere på en dag!

TV 2 Lorry kan oplyse, at de fire kvinder netop nu er ved at få lavet en ny, lettere Rasmus Klump-dragt med bedre udsyn. Kirstine, Silan, Anna og Marianne glæder sig meget til, at dragten er færdig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere