Min mening: Afskaf den usympatiske arveafgift

Arveafgiften er slet og ret ikke retfærdig. Sådan lyder det fra Joachim B. Olsen (LA), der er uforståelig overfor, at vi skal beskattes, når vi er døde.

Af  Joachim B. Olsen, folketingskandidat for Liberal Alliance i Københavns Omegns Storkreds

I mine øjne er der mange dårlige skatter og afgifter i Danmark, som hæmmer det enkelte menneske i at folde sig fuldt ud.

Men skal jeg pege på den absolut mest uretfærdige, så må det være arveafgiften. Og det er såmænd ikke kun Liberal Alliance, der har det synspunkt.

Det mener også cirka 2 ud af 3 danskere, viser undersøgelser. Og hvorfor så det? Jeg tror, at mange har det på samme måde som mig. Det handler om retfærdighed.

Skal vi beskattes, når vi er døde?

Hårdtarbejdende danskere betaler skat hele livet. De betaler skat af deres indkomst, de betaler skat på boligen. Vi har en høj moms og høje afgifter i Danmark, og så betaler vi renter af vores opsparing.

Det vil sige, at vi hele livet deler ud af vores formue. Hvorfor skal vi så beskattes en ekstra gang, når vi er døde? Det er for mig uforståeligt.

MIN MENING

En skat på familier

Man kan betragte arveafgiften som en skat på næste generation. For det er, hvad det er. Det er en skat på familier. Og det tror jeg strider mod mange danskeres værdier.

For før alt andet, så er vi et familiesamfund. Familien og børnene er altid kommet i første række, for sådan skal det selvfølgelig være.

Det ligger dybt i os mennesker at sørge for vores egne børn og give dem en hjælpende hånd, så de kan vokse op i en verden, hvor der er endnu flere muligheder end den, vi selv er vokset op i.

Usolidarisk arveafgift

Arveafgiften er slet og ret ikke retfærdig. Og så kunne vi sådan set stoppe her.

Men arveafgiften – der udgør fra 15 og helt op til 36,5 procent afhængig af, hvem pengene skal videre til – har også andre uheldige konsekvenser.

Den høje afgift gør, at skatten på investeringer, der registreres som kapitalindkomst – det vil eksempelvis sige køb af obligationer – i nogle tilfælde kommer helt op på 95 procent, hvis man medregner inflationen.

Det vil sige, at modne danskere reelt ikke får noget afkast af deres penge, hvis man ønsker at investere. Det kan vi som samfund ikke være bekendt. Hvis Socialdemokratiet får magt, som de har agt, kommer skatteprocenten op på svimlende 140 procent.

Hvem kan mene, at det er rimeligt?

Svaret på alt dette er meget nemt: Lad os afskaffe den usolidariske arveafgift.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere