Aflyst af skybrud: Alle løbere får medalje for halvmarathon

Efter Copenhagen Half Marathon blev aflyst var der usikkerhed om løbetiderne. Løbets backup-system har dog reddet 99 procent af data

Der er medaljer og løbetider til alle der deltog ved Copenhagen Half Marathon, som søndag blev aflyst på grund af det skybrud der ramte København, før alle løbere var nået i mål.

Det forsikrer Dorte Vibjerg, der er direktør for maratonarrangør Sparta Løb.

- Alle der ikke har fået en medalje, fordi de ikke er kommet i mål, er velkomne til at komme og afhente deres medalje, siger hun og tilføjer, at størstedelen af de omkring 21.000 deltagere nåede at gennemføre løbet, siger hun.

Copenhagen Half Marathon blev aflyst, da et voldsomt uvejr med lyn, hagl og skybrud ramte København søndag eftermiddag. Trods opklaring i vejret valgte arrangøren at stoppe løbet på grund af risiko for endnu et uvejr.

Flere personer kom til skade, da lyn slog ned i målområdet på Østerbro.

- Der har været fire ambulancekørsler. Én person er kommet alvorligt til skade, mens tre andre er lettere tilskadekomne. Det har alle været hændelser i forbindelse med lynnedslag, siger Dorte Vibjerg.

- Der har for eksempel været kortslutninger i materiel og strømudladninger i kombination med vandet.

Mens Sparta Løb melder om fire kvæstede personer, oplyser politiet, at man her kun har kendskab til tre tilskadekomne.

Lyn var også skyld i, at Copenhagen Half Marathons system med løbernes tider blev kortsluttet. Dog kan alle regne med at få at vide, hvor hurtigt de tilbagelagde den godt 21 kilometer lange distance.

- I første omgang var der sket en kortslutning på det primære system, så vi ikke kunne formidle tiderne live og var usikre på, hvor mange tider vi kunne genskabe.

Men vi har stort set kunnet genskabe alle resultater med vores backupsystemer, siger Dorte Vibjerg.

Hun vurderer, at 99 procent af datafilerne er blevet hentet frem.

Løbet blev afbrudt, da uvejret havde præget området i noget tid. Dorte Vibjerg mener dog ikke, at arrangørerne handlede for langsomt.

- Jeg føler ikke, at det kunne være gjort hurtigere. Uvejret kom pludseligt og var ikke varslet på det niveau. Vi ville normalt aldrig aflyse på grund af regnvejr. Det unikke i denne situation var, at DMI og politiet fik varsler med særligt farlige prognoser.

Sparta Løb har endnu ikke taget stilling til, om nogle løbere skal kompenseres på grund af aflysningen.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik