Aflivning af københavnske løver går verden rundt

Endnu engang bliver Københavns Zoo nævnt i flere udenlandske medier, efter at fire løver er blevet aflivet.

Det er ikke gået ubemærket hen, at Københavns Zoo har aflivet fire løver med en sprøjte for at gøre plads til en ny generation af løver.

I flere udenlandske medier bliver sagen nævnt, samtidig med at der henvises til aflivningen af giraffen Marius, som også fandt sted i Københavns Zoo.

Det er primært de to nyhedsbureauer, AP og AFP, som medierne henviser til og benytter nyheden fra.

Blandt andet britiske The Guardian har taget nyheden til sig og skriver, at "en dansk zoologisk have, der vakte international vrede ved at aflive en sund giraf og dissekere den i offentligheden, har dræbt to løver og deres unger for at gøre plads til en ny han."

På den anden side af Atlanten skriver Time Magazine, at "en zoologisk have i København har taget livet af to løver og deres to unger for at finde plads til en ny han, som ellers ville have dræbt dem, så snart han havde haft mulighed for det."

Hos vores naboer i Sveroge er nyheden også blevet noteret. Avisen Expressen skriver således, at "Københavns Zoo fortsætter med at tage livet af sunde dyr."

- Løverne i Københavns Zoo går igennem et generationsskifte. Men skiftet har en pris. Når en ny han kommer til, har fire løver måttet blive aflivet, skriver den svenske avis.

I Københavns Zoo er man på trods af den voldsomme furore fra Marius-sagen ikke blevet skræmt i forhold til den mediestorm, som aflivningen af dyrene kan betyde.

- Jeg tror, at mange mennesker er blevet mere oplyste af sagen om Marius. Vi er slet ikke blevet skræmte af Marius, for det er fagligt det mest korrekte, vi gør, siger administrerende direktør Steffen Stræde til Ritzau.

- Vi er forberedt, som vi plejer at være: vi fortæller åbent og ærligt, hvad det er vi gør og står for. Vi kravler ikke ned i noget hul omkring det her, fastslår han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere