Afgørende rapport glemt i Miljøministeriet

En helt klar fejl fra vores side. Miljøministeriet indrømmer over for P4 København at have forlagt en rapport, som indeholder klare anbefalinger til, hvordan landets vandværker kan sikre rent vand til borgerne.

I stedet for at offentliggøre rapporten, så vandværkerne kunne bruge anbefalingerne, har den blot samlet støv i Miljøministeriet siden efteråret 2006, skriver Politiken.
Og det er helt uforståeligt, mener Erik Arvin, som er forsker i vandforsyning ved Danmarks Tekniske Universitet og formand for det udvalg, der har udarbejdet rapporten "Dokumenteret Drikkevandssikkerhed".
For ifølge Erik Arvin kunne den f.eks. have forhindret en gruppe borgere i det nordlige Køge i at blive syge af at drikke forurenet vand i 2007.
Nu indrømmer funktionsleder Christian Ammitsøe fra Miljøministeriet over for P4 København, at ministeriet har forlagt rapporten.
Under normale omstændigheder kunne vandværkerne nemlig allerede have fået anbefalingerne få uger efter, at ministeriet havde modtaget og læst rapporten.
Christian Ammitsøe har dog ingen forklaring på, hvorfor den aldrig nåede videre i systemet.
Men det ærgrer ham, at rapporten i givet fald kunne forhindret forureningen i Køge:
- Køge-sagen har selvfølgelig gjort indtryk på os. Det understreger bare, at det er en fejl, at rapporten har ligget så længe, og derfor vil vi naturligvis også sørge for at få den publiceret hurtigst muligt, siger Christian Ammitsøe.
Derudover vil han undersøge, hvad han kan gøre for at forhindre, at der fremover sker lignende fejl.
Køges borgmester, den socialdemokratiske Marie Stærke, er forarget over, at ministeriet kan have forlagt en rapport i halvandet år:
- Jeg håber, at Miljøministeriet vil få den støvet af og læst rapporten igennem straks, siger borgmesteren til P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik