Affaldsforsøg: Fører færre skraldespande til mindre svineri?

Københavns Kommune forsøger sig med færre skraldespande ved Amager Strand - og det skal forhåbentligt give mindre skrald.

Snart er det sommer, og det vil sige, at det også er sæson for udendørshygge.

Og i mange af Københavns parker plejer man desværre at kunne se efterladenskaberne fra hyggen dagen derpå med skrald, der ligger og flyder.

Men i Amager Strandpark afprøver Københavns Kommune i år et helt nyt tiltag, som forhåbentlig kan mindske svineriet. Opskriften er paradoksalt nok færre skraldespande.

Som et forsøg har Teknik- og Miljøforvaltningen pillet 200 gamle skraldespande ned og i stedet opsat 15-20 pladser større affaldscontainere.

Målet er at gøre strandparken mere indbydende og aflive sommerens affald sproblemer. 

- Der sker altså desværre det, at fyldte skraldespande er en magnet på mere affald. Så er det ligesom legitimt at smide affaldet omkring den her affaldskurv, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen, der er centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Modstridende - men med ansvar

De nye containere kan indeholde langt mere skrald og bliver næppe overfyldt. Til gengæld er der blevet længere til nærmeste beholder. 

Kan du forstå, hvis der er nogen, der synes, det er mærkeligt at forsøge at løse affaldsproblemer med færre skraldespande?

Ja, det kan jeg sagtens forstå, det kan virke lidt modstridende. Men det er ud fra en filosofi om, at vi ikke tror på, at affaldsproblemer skal løses med antallet af skraldespande i sig selv. Det skal være en form for balanceret løsning, hvor man selvfølgelig kan komme af med sit affald på de rigtige steder, men også hvor folk kan udvise ansvar, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen. 

Københavns Kommune har tidligere med gode erfaringer afprøvet et lignende pilotprojekt i mindre skala. Hvis forsøgsordningen på Amager Strand også bliver en succes, ser centerchefen gode muligheder i at udbrede den. 

- Det er klart, at hvis det her viser, at vi har en ligeså pæn strand med den her løsning, så vil det næsten være fjollet ikke at se, om man kan udbrede den til andre lignende områder, siger han.

Forsøget på Amager Strandpark kører hele sommersæsonen, hvorefter kommunen vil evaluere det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik