Ære og jalousi førte til drab på rival

En 49-årig mand er fredag formiddag kendt skyldig i at have dræbt en anden mand i Vanløse sidste år.      

Det var ære og jalousi, der sidste år førte til, at Fawaz Zber blev offer i et blodigt drab i Vanløse. Fawaz Zber havde ikke gjort andet end at have et forhold til en kvinde, der var blevet skilt efter et arrangeret ægteskab.      Desværre for Fawaz Zber var kvindens eksmand både voldeligt og jaloux anlagt og en mand af misforstået ære. Ære, der førte til døden.
      Senere fredag afsiger Retten på Frederiksberg dom over den 49-årige eksmand, der først på dagen blev kendt skyldig i det kyniske drab.
      Drabet skete tidligt om morgen den 30. august sidste år, da den 49-årige trængte ind i hjemmet hos sin rival på Hyltebjerg Allé 31 i Vanløse.
      - Blandt de tungtvejende grunde til, at vi kender tiltalte skyldig i drab, er, at tiltaltes fingeraftryk blev fundet på et skab i kælderhalsen hos Fawaz Zber, lød det blandt andet fra retsformand Niels Foldberg, da kendelsen blev afsagt.
      Drabsmanden lå på lur efter sit offer og havde brugt skabet til at nå op til en elpære, som han havde skruet løs. På den måde skulle offeret ikke opdage faren, og Fawaz Zber kom af dage, da den 49-årige skød ham med en 7,65 kaliber pistol.
      - Der er noget trekantsdrama, som ligger til grund. Og så er det også delvis æresrelateret. Familien i Jordan har lagt et stort pres på i forbindelse med skilsmissen, fortæller sagens anklager, Jakob Buch Jepsen.
      Både manden og kvinden stammer fra Jordan. Hun kom til landet i forbindelse med et arrangeret ægteskab. Det forklarede kvinden under retssagen.
      Da ægteskabet med den 49-årige ikke længere kunne bære, blev parret skilt, og kvinden begyndte at se Fawaz Zber.
      Det førte blandt andet til, at den 49-årige i sommeren 2008 truede sin rival på livet med en pistol. Det udløste dengang 7 måneders fængsel. Og efter afsoningen gik der blot et halvt år, før dødstruslerne blev gjort til virkelighed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere