Ændringer i Københavns Politi: Station City lukker

Der vil i fremtiden ikke være nogen politigård på Halmtorvet i København. Det står klart med Københavns Politis fremtidsplan, hvor Station City lukkes.

Københavns Politi skal fremtidssikres for fortsat at være i stand til at sikre hovedstadens sikkerhed og skærpe kriminalitetsbekæmpelsen i Hovedstaden.

Det erfarer TV 2 Lorry. 

Som et led i planen for fremtidens Københavns Politi, en plan kaldet KBH 2020, skal hele organisationen omrokeres.

Derfor vil Københavns Politi nu genetablere det historiske hovedsæde Politigården, der ligger på Niels Brocks Gade i København.

Ifølge de oplysninger som TV 2 Lorry er i besiddelse af, skal det samlede beredskab i Københavns Politi i fremtiden køre herfra. Lige nu bliver den gamle politigård renoveret, hvorefter Københavns Politi påbegynder flytteprocessen.

Foruden beredskabet, skal både anklagemyndighed og efterforskningsafdelinger, der nu ligger i henholdsvis Politigården og i Station City på Halmtorvet, flyttes til samlede afdelinger på Teglholmen.

Københavns Politi er Danmarks største med 2.700 ansatte og et årsbudget på cirka 1,5 milliarder kroner.

Hverken anklagemyndighed eller efterforskningsafdelingerne på Station Bellahøj bliver påvirket af rokaden.

Samlet er hovedmålet at nedlægge Station City på Halmtorvet, der ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er et "utidssvarende lejemål uden de nødvendige udvidelsesmuligheder".

TV 2 Lorry har været i kontakt med kommunikationschef hos Københavns Politi, Mads Jensen, der bekræfter udflytningen og omorganiseringen.

- Omstruktureringerne forventes gennemført gradvist de kommende år. Nærmere kan jeg ikke komme det, skriver Mads Jensen i en SMS til TV 2 Lorry.

FAKTA: Sådan kommer Københavns Politi til at se ud

  • Lokalt beredskab sammenlægges med centralt beredskab i Beredskabsenheden.
     
  • Lokal efterforskning sammenlægges med central efterforskning i Efterforskningsenheden.
     
  • Den forebyggende, borgernære og servicerende indsats samles i en ny Lokalpolitienhed.
     
  • Beredskabet nydimensioneres med henblik på større robusthed og mindre assistance.
     
  • Stationsenheden ophører med at eksistere i sin nuværende form. 
     
  • Særlig Efterforskning Øst (SEØ) flytter på længere sigt til København med henblik på nærheden til det kommende Situations- og operationscenter (SIOC). 
     
  • Stationsadvokaturerne samles og får samme fysiske placering som Afdelingen for lokal efterforskning i Efterforskningsenheden. 
     
  • Den kriminalpræventive sektion indgår fremover i den nye Lokalpolitienhed.
     
  • Servicecenteret samles med Ekspeditionssektionen i en ny Afdeling for borgerbetjening i Lokalpolitienheden. Der oprettes en ny funktion som borgerservicekoordinator.
     
  • De operative specialfunktioner samles i en ny Operativ specialafdeling i Lokalpolitienheden.
     
  • Det etableres en kredsdækkende Afdeling for Sagsvisitation i Lokalpolitienheden.
     
  • Som led i planen håber vi på at kunne genetablere Politigården som et ’rigtigt’ politihus, hvorfra det samlede beredskab kører ud.
     
  • Kosterdepotet udflyttes fra Politigården til moderne, eksterne opbevaringsfaciliteter, Politigårdens kælder nyindrettes til omklædning og bad, lejemålet på Artillerivej udvides, og ledige kvadratmeter på Politigården, Kamillevej og Bellahøj udnyttes mere effektivt. Samlet set giver det mulighed for at fraflytte Station City, som er et utidssvarende lejemål uden de nødvendige udvidelsesmuligheder.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik