Ældre Sagen: Flyt ikke unge fra bosted på plejehjem

Egedal Kommune vil flytte syv unge fra et botilbud ind på et plejehjem, men det er ikke hensigtsmæssigt, lyder det nu fra Ældre Sagen.

Hos Ældre Sagen mener man, at Egedal Kommunes forslag om at flytte syv unge fra et botilbud ind på plejehjemmet Porsebakken i Ledøje er en dårlig idé.

 - Vi er meget positive overfor forsøg med generationsmøder, men vi har noget imod at man sætter to sårbare grupper sammen, som har meget forskellige udfordringer, siger Anna Wilroth, der er konsulent i Ældre Sagen til TV 2 Lorry.

Grunden til at Egedal vil placere unge fra et botilbud skyldes, at de unge er færdigbehandlede og skal ud og bo for sig selv, men det kan de ikke grundet boligmangel. Der vil ikke følge personale med de syv unge, de skal kunne klare sig selv på plejehjemmet.

Tanken om ældre borgere med demens og psykisk sårbare unge, som ikke får tilknyttet personale, skal bo sammen under samme tag vækker hos bekymring for, hvilke situationer, der kan opstå.

 - Det giver anledning til nogle problematikker. De ældre er en meget sårbar gruppe, så at der også skal komme syv unge mennesker, hvor der ikke følger personale med - personalet vil bruge tid på at hjælpe de unge, og vi ved, at bemandingen på plejehjemmene allerede er meget begrænset. Det er der ikke plads til, siger Anna Wilroth.

 - Vi har ikke noget imod, at unge skal bo i nærheden af eller i tilknytning til plejehjem. Men det skal være unge, som er raske og lever et velfungerende liv, tilføjer hun. 

Også hos FOA giver idéen om det alternative bofællesskab rynker i panden:

 - Det er kritisabelt, at man ikke understøtter personalet på Porsebakken med mere personale. Det er to meget forskellige grupper, man sætter sammen. Det er bekymrende for både nye og gamle beboere - og for personalet, siger Karen Stæhr sektorformand i FOA til TV 2 Lorry. 

Formanden for Landsforeningen Sind, Knud Kristensen, er bekymret, hvis det er sindslidende, der flytter ind. 

Han frygter, at nogle kan risikere at få tilbagefald, hvis de pludselig bliver overrasket af demente, som kommer ind på deres værelse:

- I yderste konsekvens kan det få en psykisk lidelse til at blusse op igen, lyder advarslen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

kåre mølbak

Kåre Mølbak stopper på Statens Serum Institut: Går på pension

paki.jpg

playPakistansk taskforce skal nedbringe corona-smitte på Vestegnen

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere