Ældre tvinges til selv at gøre rent

Klagerne vælter ind i takt med, at Køge-pensionister får frataget deres varige hjemmehjælp og i stedet tilbydes et gratis kursus i skånerengøring, skriver DAGBLADET Køge.

Formanden for social- og sundhedsudvalget Randi Hansen (S) er siden februar blevet kimet ned af vrede pensionister og pårørende og har selv opfordret dem til at klage.

- I klagerådet ligger der allerede over 30 sager, og så sent som i går har vi bedt forvaltningen om en nærmere redegørelse. Jeg tror, at der bliver vurderet langt skrappere, end det har været udvalgets hensigt, siger Randi Hansen.

Klagerne vedrører typisk pensionister, der tidligere har fået bevilget varig hjælp, typisk til rengøring og tøjvask hver 14. dag.

Ifølge kommunens nye regelsæt, som trådte i kraft fra nytår, er mange af pensionisterne med et pennestrøg blevet for raske til at beholde hjælpen, selv om deres helbredstilstand er uændret.

Udover tilbuddet om et gratis kursus i rengøring trods smerter og manglende kræfter, får pensionisterne en liste med hjemmeservicefirmaer og vejledes om muligheden for at købe en robotstøvsuger og en letvægtsmoppe.

- Det er jo fuldstændig grotesk, lyder det fra blandt andre Anita Ambjørn, suppleant til Ældrerådet og mangeårig politisk aktiv Køge-borger.
Ligesom udvalgsformanden opfordrer hun alle pensionister og pårørende til at klage, og har desuden kommunen mistænkt for at indføre brugerbetaling ad bagvejen i modstrid med loven.

- Jeg kunne godt lide at vide, om det kun er de velstillede pensionister, som får frataget hjemmehjælpen og opfordres til at bruge et hjemmeservicefirma eller købe en robotstøvsuger, siger hun.

Men det afviser Randi Hansen.

- Det er 100 procent sikkert, at der ikke bliver skelnet mellem rig og fattig i de ny kvalitetsstandarder for hjemmehjælp, fastslår hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik