Ældre i Solrød går glip af ekstra hjemmehjælp

En halv times ekstra hjemmehjælp om ugen, som man kan bruge præcis, som man selv ønsker. Et tilbud der bliver givet til de allersvageste ældre i stort set alle kommuner. Der er dog stor forskel på, hvordan ordningen er blevet indført.

Den såkaldte klippekortsordning har til formål at øge livskvaliteten for de allersvageste ældre. Landets kommuner har fået statslige midler til at give dem en halv times ekstra hjemmehjælp om ugen.

De ældre kan helt selv bestemme, hvad tiden skal bruges på. Det kan fx være rengøring eller aktiviteter uden for hjemmet. Den ekstra halve time kan nemlig opspares, så man kan bruge to timer på én gang.

I Solrød er der kun syv ældre, der er tilmeldt ordningen. Det er på trods af, at 61 er berettiget til den.

"Vi vil jo gerne bruge alle de midler, vi har fået stillet til rådighed til den her ordning, så derfor er syv borgere ikke nok," lyder det fra Bente Gaardhøj Johansen, der er bestillingschef i Solrød Kommune.

En rundringning til Solrøds nabokommuner viser, at der er stor forskel på, hvordan ordningen er blevet indført. I Køge, Roskilde og Greve bliver klippekortsordningen tildelt dem, der er i målgruppen. Man skal altså ikke selv henvende sig til kommunen - som man skal i Solrød. I Køge, Roskilde og Greve bliver klippekortsordningen derfor brugt fuldt ud. I Solrød får kun godt 10 % af de berettigede gavn af den.

Hvis Solrød Kommune ikke bruger alle de tildelte midler til klippekortsordningen, så bliver pengene sendt direkte tilbage til statskassen.

"Det er jo det mest håbløse ved det her. Når man nu endelig har fået nogle penge, der er til gavn for de ældre, og som kan give de ældre noget tid, de selv kan bestemme over. Det er jo horribelt," lyder det fra Anna Winifred Pedersen, der er formand for Ældrerådet i Solrød Kommune.

Klippekortsordningen trådte i kraft 1. juli 2015. Solrød Kommune har fået 255.000 kr. til klippekortsordningen i 2015 og 510.000 kr. i 2016.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik