Ældre får mad fra klamt køkken

I køkkenet på plejehjemmet Virumgaard i Lyngby-Taarbæk Kommune nord for København har fødevarekontrollen fundet rødalger, slim, skidt, snavs, støv, glasskår og spindelvæv, skriver metroxpress.

I køleskabet var der skimmelsvamp.

Ude på køkkenbordet blev medister, frikadeller og fiskefiletter opbevaret ved stuetemperatur. Det var på vej til at blive sundhedsfarligt, da myndighederne greb ind.

Siden november 2011 har fødevarekontrollen haft svært ved at få plejehjemmets køkken til at lave mad til de 100 ældre og demente under renlige forhold.

Hele fem gange er der uddelt hård kritik - senest to sure smileys og store bøder. Den seneste for en uge siden.

»Der er betydelige udfordringer med rengøringen, som bestemt ikke har haft den højeste prioritet. Vores indtryk er, at personalet har haft svært ved at nå at gøre rent,« siger Vibeke Højbjerg, souschef i Fødevarestyrelsen.

Formanden for kommunens seniorråd, Aase Steffensen, siger, at hun er rystet over, at det har stået på så længe.

»Der skal omgående rettes op, for det er helt uacceptabelt. Ældres immunforsvar er svagere end unges,« siger hun til metroxpress.

»Så vi vil henvende os til kommunalpolitikerne og bede dem tage affære.«

I kommunen lover centerchef for Træning og Omsorg, Dorte Rasmussen, at der kommer styr på tingene - og månedlig kontrol med køkkenet.

»Vi beklager og lægger os fladt ned. Vi burde for længst have rettet op,« siger hun til metroxpress.

Hun lover, at fødevaresikkerheden er god på kommunens øvrige plejehjem, og at ingen ældre er blevet syge af mad fra køkkenet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik