Ældre får appetit i køkkenet

Beboerne på de kommunale plejecentre i Gribskov Kommune får nu selv mulighed for at stege bøffer og skrælle kartofler hver onsdag. Det kan nemlig skrue op for appetitten, hvis de ældre selv vælger menuen og fører grydeskeen, mener ernæringskonsulent i PlejeGribskov, Kirsten Sommer, der i flere år har arbejdet med at få de undervægtige ældre til at spise mere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Man får mere appetit, når man sidder sammen og hygger sig ved maden, som man selv har lavet. Selvom de har dårlige hænder, øjne og ikke har mange kræfter, kan de godt være med. Vi gør det med små grupper ad gangen, så det opleves ligesom i gamle dage, hvor man sad og spiste med familien, siger Kirsten Sommer.

Per Holmer Harmon var en af de borgere, der forleden fik lov at lave hjemmelavede hakkebøffer med bløde løg, sovs og kartofler.

- Det var virkelig sjovt. Jeg har ikke prøvet at lave mad siden 1965, da jeg gik til noget madlavning i Aabenraa. Ellers har min kone lavet mad, indtil hun døde. Det smagte rigtig godt, og jeg formede bøffer og skrællede kartofler. Det var også rigtig hyggeligt, da vi kun var tre personer. Jeg vil gerne være med en anden gang, siger Per Holmer Harmon, der mener, det kan få de småtspisende til at tage for sig af retterne.

- Det tror jeg, det kan, fordi man hygger sig imens, siger han.

Initiativet får også rosende ord med på vejen fra Alice Linning, formand for Kost-og Ernæringsforbundet i Region Hovedstaden.

- Det er altid godt at bringe folk sammen og skabe et fællesskab. Så får vi spist mere, og det giver god mening, hvis de spiser de fleste måltider alene. Og når man selv har været med til at lave frikadeller eller bage kage er man også engageret og er en god ambassadør for at fortælle, at man har gjort sig særligt umage. Det er også med til at forebygge undervægt, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik