Ægtepar frifundet for plejehjemsdrab

I mere end et år har et Hellerup-ægtepar i 50'erne haft en mistanke om manddrab på konens 82-årige mor hængende over hovedet, men nu er det slut.

Anklagemyndigheden opgiver nemlig sigtelsen mod ægteparret, fordi der ikke er noget, som beviseligt peger på, at de er skyld i kvindens død, oplyser senioranklager Bente Schnack fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Den 82-årige kvinde døde natten til 6. juni sidste år på sit værelse på et plejehjem på Ejgårdsvej i Charlottenlund af en overdosis morfin. Efterfølgende blev kvindens datter og svigersøn anholdt og sigtet for drab.

Ved et grundlovsforhør 6. juni fastslog en dommer, at der var begrundet mistanke om, at de var skyldige i sigtelsen. Parret slap dog for varetægtsfængsling, da dommeren vurderede, at de ikke ville kunne forstyrre politiets efterforskning, hvis de var på fri fod.

Ifølge Bente Schnack var der tale om en døende kvinde, som i forvejen modtog lægeordineret morfin.

- Hun havde tidligere den aften fået morfin af personalet på plejehjemmet, fortæller Bente Schnack til Ritzau.

Det var i sin tid personalet på plejehjemmet, som anmeldte ægteparret til Nordsjællands Politi.

Efterforskningsleder Henning Svendsen fortalte dagen efter dødsfaldet til Ritzau, at personalet blev lukket ude af kvindens værelse, hvor datteren og svigersønnen opholdt sig.

Baggrunden for anmeldelsen var - ifølge Henning Svendsens oplysning i fjor - at personalet havde en mistanke om, at de pårørende ville give kvinden morfin.

Det er Statsadvokaten i København, som efter indstilling fra anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har besluttet at opgive sigtelsen mod ægteparret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik