Der er garanti for fart og action, når Amager Strand lørdag den 11. juni lægger sand til en stor Beach handball turnering Foto: Jan Christensen

Actionsport på stranden i weekenden

Dansk Håndbold Forbund garanterer masser af action på Amager Strand i morgen

Der er masser af underholdning og actionmættet sport på Amager Strand ved København i morgen lørdag.

Dansk Håndbold Forbund afvikler Rødbillet Beach Handball Tour 2016, og dermed bliver et større område af sandstranden udlagt til en noget anderledes håndboldturnering. 18 baner bliver fyldt med spillere, der skal kæmpe om at komme til DM-finalen, der afvikles den efterfølgende weekend i Kerteminde på Fyn.

-Beach handball startede i 90´erne og vi har afviklet et årligt DM siden 2000, fortæller DHFs Beach Handball-konsulent, Christian Køhler.

Danmark har tidligere haft kvinde- og herrelandshold i beach handball, men de er nedlagt af økonomiske årsager. I morgen er det tidligere kvindelandshold med på banerne i et forsøg på at promovere sporten, der stadig regnes for en nichesport.

Christian Køhler fortæller, at mange håndboldspillere - som spiller på almindelig vis og indendøre om vinteren - forlænger sæsonen ved at spille beach handball. Og mange af dem, man kan opleve på banerne i morgen er professionelle kontraktspillere i første division.

-Men der er faktisk også spillere, som har specialiseret sig, og som stort set kun spiller beach handball, forklarer Christian Køhler.

Alle er velkomne til arrangementet, hvor der både bydes på strandkultur, god musik - og så masser af håndbold. 19 damehold og ti herrehold skal i kamp fra 9.30 og frem til sidst på eftermiddagen.