AB følger Brønshøj ned i 2. division

AGF sluttede 1. division af med en sikker sejr hjemme over AB, der dermed rykker ud af 1. division.

Traditionsklubben AB må en tur ned i 2. division fra den nye sæson. Det står klart efter lørdagens afsluttende spillerunde i 1. division.

Her skulle AB selv vinde på udebane over AGF for at holde liv i håbet om overlevelse. Samtidig måtte Fredericia ikke vinde hjemme mod HB Køge.

Men AB klarede ikke sin del af opgaven. Det blev et klart nederlag på 3-5 i Aarhus.

AB var kun et point efter Fredericia på den anden side af nedrykningsstregen inden runden, men da AB's målscore var 12 mål dårligere end Fredericias, kunne AB kun i teorien bruge et uafgjort resultat.

Det virkede da heller ikke helt, som om AB troede på overlevelsen i den svære udekamp.

Midt i første halvleg indledte AGF's Morten Nordstrand scoringen til 1-0, og efter 38 minutter øgede Davit Skhirtladze til 2-0.

Så gik det stærkt. I minuttet inden pausen scorede de to øverste på ligaens topscorerliste. Mate Vatsadze gjorde det til 3-0 med sit 20. sæsonmål, og Kim Aabech kom på tavlen for 17. gang, da han scorede til 4-0.

Så gik der sommerferiebold i den fra AGF's side, og AB fik lov at gøre sig gældende i anden halvleg.

Efter to minutter reducerede Nichlas Rohde til 1-4, og midtvejs fordoblede Thomas Wiil-Andersen AB's måltotal i kampen, men ellers var det AGF, der var tættest på at øge føringen i den anden ende.

Det skete så ved Jesper Lange efter 83 minutter. Men målfesten insisterede på at fortsætte. AB fik det sidste ord med reduceringen til 3-5, da et skud blev rettet af og snød Steffen Rasmussen i målet.

I Fredericia fik hjemmeholdet kun 1-1 hjemme mod HB Køge, så AB kunne altså have reddet sin eksistens i rækken med en sejr.

AB har vundet det danske mesterskab ni gange, men har ikke været en del af Superligaen siden nedrykningen i 2004. Nu må klubben altså yderligere et trin ned i dansk fodbold.

Brønshøj er den anden nedrykker. Det blev en kendsgerning for flere uger siden.