Aarstiderne åbner madimperium i Nordhavn

Aarstiderne åbner på lørdag op for dørene til den nye "gård", der kommer til at ligge i Nordhavn i København.

- Vi er ikke ved at åbne en restaurant, men et spisehus omsluttet af landkøkkenstemning.

Sådan lyder ordene fra Aarstidernes stifter og næstformand, Søren Ejlersen.

Sammen med resten af holdet bag Aarstiderne - der startede med at sende økologiske frugt- og måltidskasser ud til danskerne i 1999 og siden er vokset støt i popularitet - åbner de for et helt nyt sted i Posthallen i Nordhavn.

Det sker på lørdag d. 20. januar, hvor Aarstiderne inviterer indenfor til housewarming i de nye omgivelser, hvor man gratis blandt andet kan lave sin egen sauerkraut og mikse en juice.

Vi bringer gården ind til byen

Det er By & Havn, der kontaktede Aarstiderne om lokalerne i Nordhavn, en bydel i rivende udvikling, hvor Søren Ejlersen mener, at de passer godt ind, selv om det er langt fra gårdene, Barritskov ved Vejle Fjord og Krogerup i Humlebæk.

- Vi vil gerne have folk ud på vores to gårde, men vi ved også, at vi lever i en fortravlet hverdag, så derfor har vi valgt at bringe gården ind til folk i byen, siger Søren Ejlersen til TV2 Lorry. 

Aarstidernes stifter og næstformand, Søren Ejlersen.
Aarstidernes stifter og næstformand, Søren Ejlersen.
Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Han uddyber, at der ikke er tale om gourmetmad, men at det er meningen, at der skal herske en uhøjtidelig stemning.

- Det er helt uformelt. Man sidder ved et langbord og spiser, mens børnene hopper rundt i kompostbunken, står og laver en juice eller håndmasserer en hvidkål som forstadiet til en surkål.

Folk skal tale sammen

Og så ønsker Søren Ejlersen blot, at folk vil komme hinanden lidt ved gennem den magi og jordforbindelse, som han mener planterne skaber.

- Vi er ikke et integrationsprojekt eller et socialt projekt, men vi vil bare gerne have at man taler sammen, og der er mad bare en god måde at forbinde folk på.

Arrangementet den 20. januar er for alle, og i skrivende stund har 3000 danskere meldt sig interesserede i begivenheden på Facebook.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik