Billedet er taget fra årets tjener 2017, hvor Christian Neve fra Restaurant Domestic i Aarhus vandt. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Årets tjener er københavner

Prisen for årets tjener er uddelt, og søndagens helt store vinder blev københavneren Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder.

Endelig lykkedes det for 26-årige Nicolai Martens at realisere sin drøm.

Efter tre år med sølv og en fjerdeplads blev han søndag kåret til Årets Tjener og hev guldmedaljen hjem til Restaurant Kong Hans Kælder i Indre København. 

- Det føles dejligt. Jeg er lidt træt i dag, for det skulle selvfølgelig fejres i går. Det har været en drøm for mig i mange år, så derfor er det virkelig rart, at det endelig skete, fortæller en træt, men glad Nicolai Martens.

Foruden titlen fik vinderen en præmiecheck på 40.000 kroner.

Nicolai Martens få sekunder efter, han fik overrakt prisen som årets tjener. Foto: Claes Bech-Poulsen

For at vinde den fornemme pris skulle titel-aspiranterne vise deres evner indenfor fagets mange discipliner og som noget nyt, skulle de også producere en juice, der erstatter et glas vin til en af retterne. Tjenerne blev vurderet efter akkuratesse, hygiejne og præcision.

Tilbage i 2016 vandt Nicolai Martens europamesterskabet for tjenere: Coupe Georges Baptiste. Derfor gik han også ind til danmarksmesterskabet for at vinde guld.

Nu satser han på at deltage i det nordiske mesterskab næste år med en klar ambition om endnu en førsteplads.

For 13. gang blev prisen for årets tjener uddelt ved en stor prisoverrækkelse i Messecenter Herning. Konkurrencen om at blive Danmarks bedste tjener afholdes sammen med konkurrencen om at blive årets kok.

 Årets kok blev Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg.

ARKIVFOTO: Kong Hans Kælder Foto: Brian Berg / Scanpix