Traditionen tro var det biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller, der kårede Årets Pinsefisk, og til at modtage den var ny fiskeriminister Eva Kjer Hansen.
Og årets pinsefisk er slet ikke en fisk, men en jomfruhummer!
Fiskehandler i Hav Tommy Raabo Fischer anbefaler at grille jomfruhummer: Lad hovedet være helt, flæk halen med en kniv og mariner den med olie, lidt hvidløg og urter. Læg den direkte på grill og grill den i skallen.
- Grunden til at man ikke piller den først, er at der sidder rigtig meget smag inde i skallen på den. Så idet man griller skallen og brænder skallen af på grillen, får man al smagen til at sætte sig i kødet. Så er det sommer, siger Tommy Raabo Fischer.
Sidste år var det kulmule og året forinden var det igen jomfruhummer, der blev Årets Pinsefisk.
Årets Pinsefisk igennem tiden
2001 Regnbueørred
2002 Rødspætte
2003 Knurhane
2004 Hornfisk
2005 Havkat
2006 Rødtunge
2007 Kuller
2008 Skagensrejen
2009 Rødspætte
2010 Blåmusling
2011 Kulmule
2012 Rødspætte
2013 Rødspætte
2014 Skærisingen
2015 Skagensrejen
2016 Jomfruhummer
2017 Kulmule
2018 Jomfruhummer