Årets mest læste: Kirkegård fik 150.000 besøgende

En af årets mest læste artikler handler om en ekstraordinært besøgt kirkegård, der blev overrendt af intet mindre end 150.000 mennesker. Det skyldes en allé med smukke træer, der er perfekte til selfies.

I midten af april holdte gartnerne vejret på Bispebjerg Kirkegård.

De små, lyserøde blomster på de japanske kirsebærtræer var nemlig lige ved at springe ud - og når det sker, betyder det et ekstremt rend af mennesker.

Årets mest læste:

TV 2 Lorry genudgiver op mod det nye år en række af de historier, der har grebet jer mest i året, der er gået. Historien om de overrendte kirsebærtræer er blandt årets mest læste artikler.

På kirkegården er der nemlig en allé med kirsebærtræer, der nærmest danner et lyserødt loft over de besøgende - og det gør kirkegården helt perfekt til en selfie i romantisk skær.

I april forventede man intet mindre end 150.000 besøgende på kirkegården, mens træerne blomstrede.

Historien om kirsebærtræerne var en af de mest læste på tv2lorry.dk i 2018.

Kirsebærtræerne er blevet pop

Selvom træerne blomstrede lidt senere i år end sidste år, forventede man mindst lige så mange gæster som året før.

- Det er vores erfaring, at besøgstallet bestemt ikke bliver mindre. Folk bliver bedre og bedre til at sprede rygtet på de sociale medier. Det er blevet pop at få en selfie med kirsebærtræer i baggrunden, forklarede centerchef ved Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Anders Melamie.

1 / 5

Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

2 / 5

Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

3 / 5

Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

4 / 5

Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

5 / 5

Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

Derfor sørgede man for ekstra toiletter, affaldskurve og sågar en afskærmning af Sønder Kapel, hvor fra der foregår bisættelser.

- Vi prøver på en æstetisk måde at skille tingene lidt ad og hjælpe folk til at udvise ekstra hensyn, forklarer centerchefen ved det blomstrede hegn, der adskiller kapel og allé.

Centerchefen håbede, at kirsebærtræerne kan være med til at forbedre vores opfattelse af hele Nordvestområdet i København:

- Det, som er så fedt ved kirsebæralléen, er, at den giver noget til Nordvest, som området i høj grad fortjener. Der er faktisk meget mere at komme efter herude, sagde Anders Melamie i april.

 

"Udvis hensyn"

Han opfordrede dog, inden menneskemængden strømmede til, at udvise hensyn.

Bispebjerg Kirkegård er nemlig først og fremmest en kirkegård og ikke en turistattraktion:

- En appel fra min side er, at hvis man ikke har noget med kapellet at gøre, så skal man holde sig på afstand. Man skal ikke stille sig op og se på kisten, der bliver båret ud af mennesker, man ikke kender, sagde han.

Her ses eksempler på selfies på Bispebjerg Kirkegård af den lidt mere ekstreme slags. En har sågar taget en hest med.

Generelt opfører de besøgende sig pænt, understregede han, men i takt med at træerne er blevet mere populære, er der kommet mere skrald og flere klager:

- Der er stadigvæk besøgende, man må fortælle, at den her flise, som de sidder på, er et gravsted. Og at det ikke er passende respektfuld opførsel at udbrede et tæppe her, lød det.

Man har desuden i år sendt breve til byens gadesælgere for at minde dem om, at det ikke er tilladt at drive mobil butik på kirkegårdene. 

KØBENHAVNS MEST FOTOGRAFEREDE TRÆER

De japanske kirsebærtræer blev plantet i 1992. 

Kirsebæralléens smukke tunneleffekt er skabt ved at undlade bilkørsel på alléen, så træerne har haft mulighed udvikle sig naturligt og gro sammen.

Japanske kirsebærtræer blomstrer i tre til fire uger. Blomstringen kulminerer i uge to og tre, hvor efter træerne begynder at afblomstre.

Træerne blomster typisk midt i april i Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik