Årets Kage 2019: Ung konditor vinder med lilla skønhed

Konditorer fra TV 2 Lorrys område sætter sig tungt på alle priserne - selvfølgelig!

Vi kan åbenbart noget med kager her i Lorryland. For samtlige priser til Årets Kage 2019 er gået til dygtige folk fra vores sendeområde. 

Bag året vinderkage, Purple, står Mette Sophie Olsen, fra Andersen Bakery i København. Hendes kage bestod af en mascarponemousse og solbær/verbenagelé på en pecanbund, sprayet med chokolade og pyntet med lilla chokoladepynt, miroir og rød skovsyre.

- Det er for vildt at vinde Årets Kage, den havde jeg ikke set komme! Men man håber jo altid på en god placering, siger Mette Sophie Olsen.

Podiepladsen er dog ikke helt uvant for den unge konditor, som har opnået topplacering i den prestigefyldte konkurrence hele fire år i træk; i 2017 vandt hun Årets Kage og i både 2016 og 2018 var hun lige i hælene med to imponerende andenpladser.

To heldige medarbejdere her fra TV 2 Lorry smagte sammen med dommerpanelet på de mange, mange kager og det lykkedes dem også at lave lidt fjernsyn fra det imens.

Hendes opskrift på den perfekte konditorkage ser ud til at virke:

- Jeg er meget til klassiske og enkle smagskombinationer, og især i udtryk foretrækker jeg det simple og enkle, men stadig elegante, siger Mette Sophie Olsen.

Selvom hun hev en sikker sejr hjem, var der dog ikke helt styr på kagen før kort tid inden konkurrencen.

- Det er først de sidste par uger, jeg er nået frem til den helt rigtige smagskombination af solbær, verbena, mascarpone og pecannødder. Jeg har eksperimenteret meget på mit arbejde, som heldigvis støtter op omkring min deltagelse i Årets Kage. Det er et tidskrævende projekt, som kræver meget øvelse, siger hun.

Formand for Årets Kage og konditormester, Kristina Eskildsen, siger om Mette Sophies kage:

- Vinderkagen var helt igennem gennemført fra inderst til yderst i både form, smagssammensætning og farvevalg. Den var holdt i samme smukke lilla farve i forskellige nuancer – og så stod den bare knivskarpt. Det var en kage, man straks lagde mærke til ved indleveringen, siger Kristina Eskildsen.

Mette Sophie vandt 10.000 kroner og retten til at udstille Konditorlaugets elegante vandrepokal på sin arbejdsplads et år frem.

Anden og tredje plads til Kurhotel Skodsborg og Hotel D’Angleterre

På podiet sammen med Mette Sophie stod konditorlærling hos Kurhotel Skodsborg, Rune Ulv Bonnichsen, og konditorlærling hos Hotel D’Angleterre, Anne Sigvardsen.

Sidste år tog Kurhotel Skodsborg overlegent 1.-4. pladsen, men måtte i år nøjes med en enkelt podieplads.

2. plads: Rune Ulv Bonnichsen fra Kurhotel Skodsborg
2. plads: Rune Ulv Bonnichsen fra Kurhotel Skodsborg
Foto: Adam Grønne

Rune Ulv Bonnichsen sikrede sig en andenplads med kagen ’Cafe le twist’:

- Jeg ville i min kage samle alt dét, jeg godt kan lide ved at få kaffe til kagen sammen med min familie og venner. Jeg valgte derfor kaffe som min hovedsmag og sammen med dén mango, karamel, passionsfrugt og mørk chokolade – fire ingredienser, der får kaffen til at vise sig fra sin bedste side, siger Rune Ulv Bonnichsen.

På en flot tredjeplads kom Anne Sigvardsen fra Hotel D’Angleterre med kagen ’Hvid Hassel’.

- I min kage bliver du overrasket over smagen af hasselnød i den hvide mousse til trods for, at den ikke indeholder hasselnødder. En kærnemælkskaramel giver kagen en let syre, og kiksebunden tilfører mild bitterhed i form af kaffe, siger hun om sin kage.

3. plads: Anne Sigvardsen fra D’Angleterre
3. plads: Anne Sigvardsen fra D’Angleterre
Foto: Adam Grønne

Kreaprisen blev bedømt og uddelt af ung Bagedystvinder

Den kun 17-årige Bagedystvinder og bagetalentet, Emil Obel, stod i spidsen for at uddele Kreaprisen, der gives til årets mest kreative kageudformning.

Her løb vinderen af Årets Kage 2011, Thomas Bastholm fra La Glace, med sejren. Balancerende på en korkprop stod en smukt udformet kage med navnet ’Buster’.

Med Thomas’ egne ord er kagen, som hovedsageligt består af chokolade, abrikos og bergamot, en fortryllende kugle, hvor magien fortsætter lag for lag.

Vinder af Kreaprisen: Thomas Bastholm fra La Glace
Vinder af Kreaprisen: Thomas Bastholm fra La Glace
Foto: Adam Grønne

Thomas Bastholm fik disse ord med på vejen af Emil Obel:

- Det er en flot kage. Den er meget stringent og grafisk og vildt flot teknisk. Den er enormt velkomponeret i forhold til farver, udseende og teksturer – og så er den i hele taget meget gennemarbejdet.

Kulørte kager og fantasifulde påfund

Danmarks største kagebord var prydet af kager i smukke farver i alverdens nuancer og så mange forskelige former, som der var kager.

- En af tendenserne i år har helt sikkert været kulør. Vi så alle regnbuens farver repræsenteret på kagerne – og så var der enormt mange fantasifuldt udformede kreationer, siger Kristina Eskildsen.

Flere end 100 konditorer, chokolademagere, bagere og lærlinge deltog i konkurrencen, mens flere end 400 var til bords ved aftenens gallamiddag.

Hver deltager medbringer 26 kager, og der var derfor flere end 2000 kager på det overdådige kagebord.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik