To år efter uopklaret drab på Louise: Nu leder politi igen efter spor

Over to år efter den 32-årige Louise Borglit blev dræbt, leder politiet igen efter spor omkring drabsstedet.

For to år siden blev den 32-årige, gravide kvinde Louise Borglit dræbt med flere knivstik.

Drabet fandt sted i Elverparken i Herlev den 4. november 2016. 

På trods af at det er lang tid siden, at drabet fandt sted, er Københavns Vestegns Politi onsdag igen til stede i Elverparken - denne gang med politihunde.

Her håber man at finde nye spor:

- Selv om vi tidligere har haft omfattende søgning med politihunde, og at drabet ligger mere end to år tilbage i tiden, så vurderer vores eksperter, at det fortsat vil være muligt at finde spor, hvis gerningsmanden har afsat sådanne i tiden umiddelbart efter gerningstidspunktet, siger politikommissær Ole Nielsen i en pressemeddelelse.

Louise Borglit var ude at gå en tur med sin søsters hund ved 19-tiden den 4. november, da hun blev stukket flere steder, blandt andet i brystet. Louise Borglit var desuden gravid i femte måned.

Afværgelæsioner viste desuden, at hun havde kæmpet for sit liv mod drabsmanden.

- Vi leder efter drabsvåbnet og effekter der kan have forbindelse til drabsmanden. Den fortsatte efterforskning har gjort, at det her område igen er blevet interessant, siger hundeleder hos Københavns Vestegns Politi Torben Wittendorff.

- Vores opfordring til de borgere, der færdes i parken, er også stadig, at hvis man skulle finde nogle genstande, der kan have forbindelse til sagen, så skal man rette henvendelse til politiet, siger Torben Wittendorff. 

For to år siden blev 32-årige højgravide Louise Borglit dræbt af knivstik i Elverparken i Herlev, da hun var ude at lufte hund. Men sagen er bestemt ikke glemt.

Erfarne efterforskere kigger sag igennem

Tidligere på året fik Københavns Vestegns Politi en række erfarne efterforskere til at kigge sagen efter i sømmene.

Det er på baggrund af de anbefalinger, de garvede efterforskere gav, at politikredsen igen sender hunde ud i parken for at søge efter spor.

Politiet har tidligere finkæmmet flere søer i Herlev i jagten efter det gerningsvåben, som en ukendt gerningsmand dræbte den 32-årige Louise Borglit med.
Politiet har tidligere finkæmmet flere søer i Herlev i jagten efter det gerningsvåben, som en ukendt gerningsmand dræbte den 32-årige Louise Borglit med.
Foto: Nils Meilvang - Scanpix

- Det er en række spor, vi tidligere har set på, som vi nu vender igen. Det skal tages helt bogstaveligt, at vi fortsat efterforsker dette bestialske drab og derfor opfordrer vi fortsat også vidner til at kontakte os, hvis man ligger inde med viden, man ikke tidligere har delt med politiet, siger Ole Nielsen.

Gruppen bestod af en efterforskningsleder fra Københavns Politis drabsafdeling og to erfarne efterforskere.

Der er tale om et område øst for gerningsstedet, der onsdag formiddag bliver undersøgt. I alt otte politihunde bruges i forbindelse med søgningen.

Opdatering: Onsdag eftermiddag oplyser Københavns Vestegns Politi til Ritzau, at de ikke har fundet noget nyt i forbindelse med dagens søgning i Elverparken.

I TV-klippet nedenfor kan du møde Louise Borglits søster, som TV 2 Lorry interviewede på et-årsdagen efter drabet:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik