To år efter rumrejsen: Det laver Andreas Mogensen i dag

Det er to år siden, Andreas Mogensen som første dansker rejste ud i rummet. I dag er han bosat i Houston med sin familie.

Der er gået to år, siden danske Andreas Mogensen skrev historie og som den første dansker nogensinde rejste ud i rummet på en 10-dages mission til Den Internationale Rumstation ISS.

I dag udlever han stadig drømmen. Han og familien er flyttet til Houston, hvor han er udstationeret af Den Europæiske Rumorganisation ESA for at varetage organisationens interesser og arbejde for Nasa. 

Det skriver fagbladet Ingeniøren. 

Jobbet rummer alt fra sprogtimer i russisk til foreberedelser til kommende rumvandringer. 

- Det er utroligt, at der allerede er gået to år. Tiden er bare fløjet af sted, for der er sket så mange ting, fortæller Andreas Mogensen, til Ingeniøren over telefonen.

Marts 2017: Astronaut Andreas Mogensen fik sin egen helteflise.

Kommunikerer med astronauterne
En stor del af tiden bruger Andreas Mogensen som capcom (capsule communicator), hvor han er i kontakt med astronauter på rumstationen for at dele oplysninger og koordinere med dem. 

Han holder også sin træning ved lige til den dag, han selv skal ud i rummet igen.

Han skal blandt andet være med til en generalprøve på en kommende rumvandring. En generalprøve der foregår under vand i et stort bassin, der rummer en kopi af rumstationen i fuld størrelse. 

I oktober skal astronauter på ISS nemlig udskifte et endestykke på en robotarm, hvor nogle kabler er gået i stykker.

- Alle rumvandringer skal testes grundigt på Jorden, inden vi udfører dem i rummet. Ikke kun for at se, hvordan det kan gøres, men også for at se, hvordan vi kan gøre det mest effektivt. Det er en ’Go, No-Go’ til rumvandringen, fortæller Andreas Mogensen til Ingeniøren.

Andreas Mogensens kontrakt varer frem til august 2019.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik