Politiet opfordrer til at alle, der ved noget, melder sig. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Scanpix

1 af 2

97 har henvendt sig: Politiet efterlyser flere oplysninger

Københavns Politiet har fået 97 henvendelser i sagen om drabet på 16-årige Servet. Men vil stadig gerne høre fra borgere.

97 har henvendt sig for at fortælle, hvad de ved i sagen om drabet på 16-årige Servet Abdija,  der blev dræbt af skud mandag aften ud for sin bopæl i Ragnhildgade på Østerbro. Det oplyser Københavns Politi torsdag formiddag. 

Men politiet opfordrer fotsat til at man henvender sig, hvis man har oplysninger omkring den 16-årige drengs færden op til drabet - eller hvis man ved, om drengen har været i en form for en konflikt det seneste stykke tid. 

Læs også Populært pizzeria lukket efter drab på teenagesøn

- Vi ved, at nogen ved noget. Sådan sagde efterforskningsleder ved Københavns Politi Hans Erik Raben til TV 2 Lorry onsdag. 

- Vi er meget interesseret i alle, der måtte vide noget omkring, hvilken konflikt der kunne ligge bag. Det kan være omgangskredsen ved, at nogen har været uvenner eller nogen skylder nogen penge - eller det kan være kæresterelateret, siger Hans Erik Raben til TV 2 Lorry. 

Vi sendte tidligere live fra politiet pressebriefing. Det kan du se her. Artiklen fortsætter under videoen.

Helt almindelig teenager

Politiet formoder ikke, at drabet har relation til den igangværende bandekonflikt. Tirsdag fortalte man, at det drejede sig om en helt almindelig stabil 16-årig teenagedreng.

TV 2 Lorry har talt med tre venner til den 16-årige, der enstemigt beskriver ham som en hjertevarm fyr, der altid var der for sine venner. Af en veninde beskrives han som en livlig humørbombe og en glædesspreder, som altid kunne få alle i godt humør.

- Han var elsket af alle. Jeg havde meget svært ved at forstå, at nogen kunne gøre ham fortræd, lyder det fra en ven.

Læs også Venner om dræbt 16-årig: Han var en glædesspreder

Ninos Pizzeria på Nørrebro den 18. oktober. Her arbejdede den afdøde Servet side om side med sin far. Foto: TV 2 Lorry

Man får det samme indtryk, når man ser på de mange beskeder og billeder, der er blevet delt på afdødes Facebook-væg de seneste dage. 

"Ærligt, du er en dreng, der ikke vil gøre nogen noget, en der er der for sin familie og venner... Du er stærk, jeg vil altid være med dig og er sikker på alle vores fælles vil være med dig."

Den 16-årige fik i 10. klasse på Lundehusskolen og i sin fritid gik han til fodbold og hjalp også til i faderens forretning, som er det populære pizzeria Ninos på Nørrebro.

På pizzeriaets dør hænger der nu en seddel, hvor der står, at pizzeriaet holder lukket frem til den 30. oktober.

Læs også Naboer er rystede efter drab på 16-årig: - Det er så trist og forfærdeligt