Foto: TV 2 Lorry

95 personer nu anholdt i stor politiaktion på Sjælland

En politiaktion med kodenavnet Hvepsebo er endt efter 62 ransagninger. Cirka 15 er sigtet for menneskehandel.

Dagen igennem er snesevis af mennesker blevet anholdt i en stor politiaktion med kodenavnet hvepsebo. Nu er operationen slut og antallet af anholdte er oppe på 95.

Det oplyser politiinspektør Karl Erik Agerbo fra specialgruppen Task Force Indbrud onsdag aften.

Ved middagstid lød det, at der var 60 anholdte.

- Aktionen er overstået. Vi har de mennesker, vi skal have, tror vi. Vi mangler nemlig stadig at kontrollere identiteten på nogle af dem, siger han.

Blandt de anholdte er en advokat og en revisor, som henholdsvis er sigtet for skattesvig og bedrageri. Mere kan politiet ikke oplyse om deres sigtelser.

Derudover er nu op mod 15 af de anholdte sigtet for menneskehandel.

Flere af de anholdte skal torsdag fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Lyngby, hvor en dommer skal afgøre, om de skal varetægtsfængsles. Ifølge politiinspektøren skal alle de personer, som er sigtet for menneskehandel, fremstilles.

Politiet mangler stadig at finde ud af, om man også vil kræve revisoren og advokaten fængslet.

Først torsdag morgen vil det stå klart, hvem der skal for en dommer.

Advokaten og revisoren er begge danske, hvorimod hovedparten af de øvrige anholdte fortrinsvis kommer fra Rumænien, lyder det fra Karl Erik Agerbo.

Politiaktionen, som har fået kodenavnet Hvepsebo, er foregået i et samarbejde mellem politiets Task Force Indbrud, Bagmandspolitiet, Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel, Skat og Rigspolitiet.

I forbindelse med aktionen har politiet foretaget ransagninger på 62 adresser.

De personer, som ikke er mistænkt for menneskehandel, er i første omgang mistænkt for bedrageri. Dog mener politiet, at disse personer er blevet udnyttet, og deres identitet er blevet misbrugt til kriminalitet.

Misbruget af de anholdtes identiteter er ifølge politiets sigtelse blevet brugt til at begå svindel i form af bedrageri.

Ofrene har været långivere og samt ansat i Skat og banker samt almindelige handlende. Politiet oplyser, at der er svindlet for "betydelige beløb".