9-årige Cille knust efter trænerfyring: Rørende gestus af Zorniger

Cille sendte Alexander Zorniger et afskedsbrev og fik et svar, hun bestemt ikke havde regnet med.

Da Zorniger mandag den 18. februar blev fyret fra sit træner job i fodboldklubben Brøndby IF, sendte det chokbølger gennem det danske fodboldland.

Den tyske træner havde gennem tre sæsoner været en markant skikkelse i Superligaen, og han var en person, de fleste fodboldinteresserede - uanset tilhørsforhold - havde en holdning til.

Afskedbrevet som Cille sendte til Zorniger.
Afskedbrevet som Cille sendte til Zorniger.
Foto: Kim Christensen

Ikke mindst den 9-årige Brøndby-fan Cille, der bor med sin familie i Brøndby Strand, og som er fast inventar på Brøndby Stadion, når holdet spiller på hjemmebane.

- Hun ringede til mig fra skolen, og jeg troede, der var sket noget slemt, for hun var rigtigt ked af det. Det viste sig så, at hun havde hørt fra nogle af de andre, at Zorniger var blevet fyret, og hun spurgte igen og igen ’Hvad skal vi gøre?’, siger Kim Christensen, der er far til Cille, til TV 2 Lorry.

Noget skulle de gøre, det var helt sikkert, for Kim kan ikke lide at se sin datter ked af det – action, action, action, som den tidligere Brøndbytræner plejede at sige.

 
 
Foto: Kim Christensen

- Der var mange, som havde skrevet til ham (Alexander Zorniger red.) og hans kæreste på de sociale medier, og han havde personligt været inde og svare folk, så jeg spurgte Cille, om hun havde lyst til at sende et brev til ham, og det ville hun meget gerne. Han har altid været god til at svare fans, så jeg håbede, at der ville komme et brev tilbage igen, siger Kim.

Fint besøg

Det skulle vise sig, at familien fik meget mere end det. For pludselig ringede det på døren, og en letgenkendelig stemme spurgte på engelsk med tysk accent, om Cille var hjemme.

- Vi havde lige været på legepladsen, da det ringede på. Min kone genkendte straks stemmen, og Cille frøs fuldstændigt, da hun hørte det. Hun blev så glad, at hun fik tårer i øjnene. For Cille er Zorniger indbegrebet af Brøndby. Hun er kun kommet derude et par år, og hun er en af hans største fans, og det er noget, der i hvert fald ikke har ændret sig nu, siger Kim Christensen.

 
 
Foto: Kim Christensen

Med sig havde Zorniger sin kæreste og deres datter Liva, men han havde også nogle særlige gaver med til den lille beundrer – en kasket, der er magen til den, træneren ofte benyttede under kampene, et signeret billede, hvor der stod ’Be brave and believe in yourself’ og hans egen personlige pokalfinale-vinder T-shirt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik