84-årige Ella gik en tur på bunden af havnen: "En oplevelse, man ikke får igen"

Ella Nicolajsen har længe fulgt med i Nordhavn-byggeriet på sidelinjen - i dag tog hun et skridt ned på havbunden.

Den nye bydel i Nordhavn fik tirsdag endnu en kanal, som nu er bygget færdig. Men inden den skal fyldes med vand, blev naboerne inviteret med på en gåtur på kanalens bund.

Ella Nicolajsen på 84 år har gennem flere år fulgt byggeriet i Nordhavn tæt. Og tirsdag kunne hun så endelig sætte fødderne på bunden af den nye kanal fem meter under gadeplan.

- Det er fantastisk spændende at få lov til at gå hernede. Og jeg har hele tiden gået og ventet og ventet og endelig kom den så, siger hun fra kanalens bund.

- Jeg er fascineret af alt det, der bliver bygget herude, og jeg synes simpelthen, at det er så spændende. Jeg glæder mig til, at der kommer vand her i kanalen.

Bag projektet står By & Havn. De havde tirsdag inviteret naboerne ned i kanalen for at vise byen fra et andet perspektiv.

- Vi vil gerne vise, hvordan havnen ser ud under vandoverfladen, før der kommer vand i, så det var en unik mulighed for at komme ned og gå tørskoet på bunden, fortæller kommunikationsrådgiver i By & Havn Lotte Rosenholm.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Ella Nicolajsen.
Ella Nicolajsen.
Foto: Jan Christiansen - TV 2 Lorry

Kommer ikke igen

Nordhavn er en bydel med stort fokus på at forene by og vand, så derfor bliver der gravet et helt system af nye kanaler.

- Jeg har tænkt, at det er fantastisk, at man kan lave sådan en kanal her inde mellem bygningerne, mener Ella Nicolajsen.

Og netop havnemiljøet og biodiversitet er der også stort fokus på. Derfor er bunden af kanalen dækket af grus, hvor små fisk og fiskeyngel nemmere kan gemme sig. Desuden bliver der sat såkaldte ’fiskebørnehaver’ ud i kanalerne, som er metalbure fyldt med tomme østersskaller, som både giver gode gemmesteder og fødemuligheder.

Og selv om man er 84 år, kan man godt efterlade en hilsen til de kommende fiskebeboere, mener Ella Nicolajsen, der med et grønt kridt tegner en fisk og skriver ’her har jeg stået’ på kanalvæggen.

- Det er simpelthen en oplevelse, man ikke får igen, tror jeg.

Kanalen vil nu langsomt blive fyldt op med vand, og det kommer til at tage over en uge.

- Det kan vi jo nok vente på, når vi har ventet så længe, griner Ella Nicolajsen.

ella1
Foto: Jan Christiansen - TV 2 Lorry