00:34

En 82-årig kvinde i Lynæs blev udsat for tricktyveri. Foto: Overvågningsbilleder

1 af 2

82-årig blev udsat for tricktyveri: Datter klager over politiet

En 82-årig kvinde blev udsat for tricktyveri, hun mistede taget i sin rollator og brækkede hoften. Nu klager datter over politiets håndtering af sagen.

Bente Halkjærs 82-årige mor blev udsat for et tricktyveri, men datteren føler, at politiet har svigtet i sagen. 

- Jeg troede, at politiet ville hjælpe mig, når jeg havde behov for det, og når min mor var blevet bestjålet, falder og dør efterfølgende. Så forventer jeg, at de vil hjælpe og ikke bare bagatellisere det på den her måde, siger Bente Halkjær. 

I juni måned gik hendes mor, 82-årige Helga Halkjær Pedersen, sin sædvanlige tur fra hjemmet i Lynæs ved Hundested.

Kort fra hendes hjem stopper en mørk bil. To kvinder stiger ud og tilbyder hende nogle smykker. Hun takker nej, men det lykkes de to kvinder at stjæle hendes guldkæde.

Kvinderne stiger ind i bilen, og de kører væk, men Helga Halkjær Pedersen mister taget om sin rollator, falder og brækker hoften. Hun bliver indlagt på hospitalet, og her får hun lungebetændelse, som hun dør af - knap tre uger efter tricktyveriet. 

Læs også Tricktyve på spil i hovedstaden: Her er deres nye trick

Klagebrev til justitsminister

Bente Halkjær meldte sagen til Nordsjællands Politi. Men hun føler ikke, at de gjorde noget for at opklare sagen. 

- De sagde i telefonen, at de ikke regnede med at finde tricktyvene. Det svarer til at få stjålet en cykel, politiet gør ingenting, siger Bente Halkjær.  

Ifølge Bente Halkjær gjorde politiet intet ved sagen i de uger der går fra tricktyveriet finder sted d. 16. juni, og til hendes mor dør af lungebetændelse d. 4. juli.

Der var overvågningsvideo fra huset lige hvor overfaldet skete, men den blev, ifølge Bente Halkjær, ikke hentet af politiet, selvom naboen havde fortalt politiet om den. Først efter morens død bliver videoen hentet af politet.

Nu har Bente Halkjær skrevet et klagebrev til justitsminister Søren Pape Poulsen over politiets håndtering af sagen. 

Nordsjællands Politi skriver i en kommentar til TV 2 Lorry, at de beklager den oplevelse Bente Halkjær har haft af forløbet. 

- Med hensyn til Bente Halkjærs henvendelse til justitsminister Søren Pape Poulsen, kan det oplyses, at vi nu vil se sagen igennem og undersøge Bente Halkjærs klagepunkter og spørgsmål nærmere, skriver Nordsjællands Politi.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Justitsministeren. 

Læs også Nye tal: Tricktyve hærger Nordsjælland