80 unge har indtaget Gentofte rådhushal

Gentofte rådhushal byder de næste 24 timer på svajende palmer, en Hawaii-hytte, rød løber og kulørte lys langs væggene.

Legoklodser, fede musikalske toner og masser af unge med favnen fuld af sove-lir. 

Gentofte rådhus er vendt på hovedet de næste 24 timer. Projektet går under navnet Ungecamp 2016. Startskuddet for campen lød i dag, fredag kl. 12 og i 24 timer er der politik og sjov på dagsordenen.

Campen er skabt ud fra ønsket om, at de unge skal deltage direkte i demokratiet. Kommunen vandt i 2015 Dansk Ungdoms Fællesråds pris som "Bedste Ungekommune".

Kommunen vil gerne  styrke det direkte demokrati, som man allerede arbejder med. Derfor nedsatte de sidste år en opgave-gruppe, der har lavet et oplæg til kommunens første unge-politik.  Den består af fem lokalpolitikere og 10 lokale unge. Og skal sikre, at der fortsat er muligheder for de unge til at påvirke deres fremtid og liv. Så kommunen  vil have at ungecampen kommer skal sætte spor i fremtiden.

I løbet af de 24 timer skal der diskuteres emner som god balance i livet, ung demokratisk deltagelse og det at indgå i fællesskaber.

Debat, er ikke det eneste, de unge får lov at tage del i. Fredag kl. 12 på dagen åbnede Gentoftes borgmester, Hans Toft, Kons. , ungecampen med en velkomsttale. I talen roste borgmesteren specielt de unge fra kommunen selv for at vinde prisen sidste år. Mikrofonen blev holdt varm, for kort efter gæstede fremtidsforskeren Ulrik Blinkenberg rådhuset. Han blev efterfulgt af den unge Emma Holten, som bl.a. var inde på store emner som hævnporno, og vores fælles ansvar for hinanden.

Programmet byder også på musik, Citybois og Scarlet Pleasure lægger vejen forbi rådhuset. Lørdag kl. 12. slutter arrangementet med en koncert med Kaka.