80-årig fejrer fødselsdag med at løbe maraton nummer 530

Tidligere byrådsmedlem fra Egedal Kommune løber sammen med en stor flok borgere for at fejre fødselsdag.

Når man fylder rundt, fejrer de fleste det gerne med kage og fødselsdagssang. Men ikke Erhard Filtenborg fra Ølstykke. Mandag fylder han 80 år, og det markerede han ved at løbe et marathon i weekenden.

Men han var ikke alene. For en stor flok glade motionister løb med for at fejre ham på en rute i Kirke Stillinge nær Slagelse.

- Hvad kan være bedre end at fejre en 80 års fødselsdag med 42 kilometer ude på asfalten, lød den kække bemærkning fra en af arrangørerne i Klub 100 Marathon Danmark, der havde stablet løbet på benene.

Har godt af det

Erhard Filtenborg er gammel byrådspolitiker I Egedal Kommune, men efter sidste kommunalvalg lagde han lokalpolitik på hylden. Så der har været ekstra tid til at finpudse løbeformen.

- Det giver mig et godt socialt samvær med en masse løbvenner. Der er ihvertfald én vigtig ting ved det. Og så har kroppen i alle tilfælde også godt af det, siger han til TV Øst.

Og Erhard Filtenborg havde helt styr på løbestrategien.

- Vi lægger langsomt ud, og så sætter vi gradvist farten ned, siger han.

Men bentøjet fejler bestemt ikke noget. Det her marathon er nemlig nummer 530, han har løbet.

- Jeg mener, det er vigtigt at holde sig igang, og det er lidt ud fra devisen om hellere at slide sig op end at ruste op.

En sej gut

Et cv med 530 maratoner udløser da også en del respekt fra vennerne.

- Det er utroligt. Han er en sej gut. Det er han altså. Når først han kommer i gang, så kan han blive ved. Og han nyder det. Dagens maraton bliver ikke det sidste, siger løbevennen Henning Curtsen.

- Der er nogle stykker, der ruller med øjnene. Men flertallet tager sgu hatten af, siger kammeraten Birk Nielsen, der fortæller, at Erhard Filtenborg har været en mand, der gennem tiden har gjort meget for lokale idrætsfaciliteter i både det daværende Ølstykke Kommune og nu Egedal Kommune. 

Når ikke far

Også datteren Ulla Filtenborg var med i løbet, men hun har indset, at det bliver svært at følge I fars fodspor.

- Min far startede med at løbe maraton, da han var 40. Og jeg er 53. Men det er dejligt at være med og støtte op om det. Det er dejligt at se, at der er så mange af hans klubkammerater med, og at Klub 100 laver en festlig dag ud af det, siger Ulla Filtenborg.

Med 530 marathoner bag sig kunne man tro, at Erhard Filtenborg nu udskifter løbeskoene med en kryds og tværs I sofaen. Men nej.

- Det skal man også gøre, hvis det er det man vil. Jeg laver også suduko og kryds og tværs ind i mellem men ikke kun det. Jeg kommer også op ad lænestolen, siger Erhard Filtenborg.

Omrkring 150 deltog i forskellige fødselsdagsløb på mellem syv og 42 kilometer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik