750 millioner skal sikre stålværk overlevelse

En russisk håndsrækning på 750 millioner kroner i form af en 1000 tons tung valsestol er landet i Frederiksværk, skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

Afsenderen er den russiske stålkoncern NLMK Group, som investerer stort i det danske datterselskab, NLMK DanSteel A/S. Og investering er tiltrængt:

- Uden den her investering, ville det være så godt som umuligt for DanSteel at overleve på dagens marked, lyder den ærlige udmelding fra adm. direktør for NLMK DanSteel A/S Yury Tarasov.

De mange millioner går ubeskåret til en ny valse- stol, som skal give DanSteel mulighed for at producere et større udvalg af stålplader.

- Det udstyr, vi har nu, er forældet, og det dur ikke med de nuværende, hårde markedsforhold. NLMK investerer derfor i nyt udstyr. Men i bund og grund handler den her investering om overlevelse - det er

førsteprioritet for alle stålvirksomheder, siger Yura Tarasov.

Den ny kæmpe konstruktion på 1000 tons valser i en sky af damp rødglødende stålblokke - slabs - til stålplader i tykkelser fra fem millimeter op til 20 centimeter og op til fire meters bredde. Udstyret stiller virksomheden bedre i konkurrencen om stålkunderne inden for områder med stor vækst, herunder offshore vindmøller og offshore energiudvinding, foruden områder som skibsbygning og byggeindustrien. Investeringen får ingen indvirkning på antallet af arbejdspladser.

- Det her vil ikke betyde, at der kommer flere arbejdspladser. Den største fordel, som investeringen medfører, er, at vi kan producere flere forskellige produkter. Det gør os interessant for flere forskellige typer af kunder, og det vil gøre os mere stabile, siger DanSteels administrerende direktør.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere