74-årig om dagens ret: "De kan ikke være det bekendt"

Igen i år bliver menuen fra Det Danske Madhus udskældt. Billedet er dog ikke et udtryk for det generelle niveau, understreger direktøren.

Præcisering:
Artiklen er rettet, så det tydeligere fremgår, at maden er hentet fra en café ved Plejecenter Sandmarksbo, som ældre borgere udefra kan tilgå. Det er ikke plejepersonalet, der har tilberedt maden, men ansatte ved Det Glade Madhus, oplyser man på Sandmarksbo. TV 2 Lorry har talt med Det Glade Madhus, som beklager episoden. 

________

2018 står for døren, og juledagene er netop overstået. De fleste danskere er rykket tættere sammen og hygger sig blandt andet med god mad. 

Men god mad er ikke, hvad køgegenseren Anita Ambjørn mener, hun fik, da hun besøgte caféen ved Plejecenter Sandmarksbo i juleferien.

Dagens menu lød ellers lækker, men hvad, der mødte hende, var et fad med brankede pølser. 

- Det kan godt være, at det er kokken, som har stået i køkkenet den pågældende dag, der ikke har kunnet lave mad, men jeg går ud fra, at man vil komme med en undskyldning, siger den 74-årige kvinde til TV 2 Lorry. 

Særlig slemt for ældre 

Anita Ambjørn er folkepensionist og kan købe maden fra caféen ved Plejecenter Sandmarksbo for 59 kroner, som hun så kan tage med hjem. 

Det gør hun sommetider, forklarer hun, men hun lod dagens pølser ligge.

Til gengæld tog hun et billede, som hun har delt på facebookgruppen "Det sker i Køge", og det har skabt røre blandt mange borgere. 

- Vi kan ikke være det her bekendt. Man ser det gang på gang. Og jeg mener, at det særlig slemt for os ældre. I børneinstitutioner og på skoler har forældrene mere energi til at råbe op, men den aldersgruppe, som jeg repræsenterer, må tage sig til takke med, hvad der bliver serveret, forklarer Anita Ambjørn til TV 2 Lorry.

Derfor syntes hun, det var vigtigt med et opråb. 

Madhus beklager: Det er en fejl

Det er Det Danske Madhus, som leverer og tilbereder maden til de ældre på Plejecenter Sandmarksbo i Køge Kommune. 

Virksomheden kom man også i modvind for sine pølser sidste år. De blev delt på Facebook og kritiseret hos TV 2 Lorry, hvor en datter til en 92-årig i Gribskov Kommune brugte ordet "svinefoder" om serveringen. 

Den administrerende direktør, Henrik Solkær, forsikrer dog, at disse delte billeder ikke karakteriserer det generelle niveau:

- Sidste år blev vi også kritiseret for vores menu med grønlangkål og pølser, men vi har altså Danmarks bedste pølser fra en slagter i Sønderjylland. Vi tager altid kritik alvorligt, og vi har løftet niveauet rigtig meget siden sidste år, selvom niveauet allerede var godt nok der også, siger han til TV 2 Lorry og uddyber:

- Vi har lavet jule- og nytårsbrochurer, så man kan se maden anrettet. Og vi har givet gratis champagne til de kunder, der får leveret maden i eget hjem. 

Om den specifikke sag, siger Henrik Solkær til TV 2 Lorry:

- Det her er noget mad, der er blevet varmebehandlet for hårdt. Det er der ingen tvivl om. Det er en ren og skær fejl. Og det er beklageligt. Jeg ved ikke, hvorfor det er sket, og det skal jeg finde ud af, så det ikke sker igen. Men vi har ikke sparet på hverken maden eller menuen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik