71-årig afvæbner hjemmerøver med håndkantslag

En 71-årig mand fik med et modigt greb efter gerningsmandens våben sat en brat stopper for et hjemmerøveri i sin lejlighed i Birkerød.

Røveren ringede på døren til den 71-åriges lejlighed på Hestkøblund i Birkerød. Da den 71-årige åbnede døren, rettede røveren en pistol mod mandens bryst og sagde en hel masse på udenlandsk. Men den 71-årige lod sig ikke kue af truslen.

- Han tager resolut pistolen fra gerningsmanden og laver et håndledstryk, hvor han vrider hans arm rundt og vælter ham ned af trappen, hvorefter gerningsmanden stikker af, siger vagtchef Hans Gosvig fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Røveren er en cirka 30-40 år gammel mand med udenlandsk udseende. Han er cirka 170 centimeter høj og mørk i huden. Han var ubarberet og med sort overskæg. Han var iført mørkeblå jakke og mørkeblå bukser.

Røveren var ikke alene
Da røveren stak af, bemærkede den 71-årige, at han havde følge af en anden mand.

- Vi er meget imponerede over den forurettedes mod. Vi kan ikke stå og anbefale folk, at de skal gøre en hel masse ting, men det var alligevel godt, at han gjorde det, siger Hans Gosvig.

Politiet kunne efterfølgende konstatere, at røverens pistol var en attrap.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik