68-årig morfar får livstid i fængsel

Østre Landsret har i dag stadfæstet den livstidsdom, som en 68-årig mand fik for drab i Fogedretten sidste år.

Fængsel på livstid. Det er dommen over en 68-årig mand, der dræbte en advokat og forsøgte at dræbe sin ekssvigersøn i Fogedretten i København sidste år.

Den 68-årige Jørgen Saugsted tog dommen med ophøjet ro og smilede til sin datter, da han rejste sig fra stolen og gik over for at trøste hende.

Saugsted har under retssagen været rolig og kontrolleret på ydersiden, skriver Ritzau.

LÆS OGSÅ: Datter vidner om fars sindstilstand

Skyderiet i fogedretten fandt sted 16. september sidste år. Det var et retsmøde om samværsret til Saugsteds barnebarn. Moren til barnet mødte ikke op. Det gjorde Jørgen Saugsted til gengæld med en fuldmagt fra hende. Saugsteds datter og ekskæreste kæmpede en langvarig og bitter strid om samværsret med deres fælles barn.

Parrets fallerede forhold og den verserende samværssag fik morfaren til at handle i, hvad han selv kalder afmagt. Dagen før det skæbnesvangre retsmøde savede Staugsted løbet over på sin jagtriffel, som han medbragte den 16. september.

LÆS OGSÅ: Våbenfund ved adgangskontrol til byretter

Med sig havde han også en diktafon. Den var tændt, da han affyrede seks skud og dræbte advokaten og næsten dræbte sin datters ekskæreste.

Optagelsen blev afspillet tirsdag i Landsretten. Ud over skuddene kan man høre panisk skrigen og gråd. Senere hører man den tidligere svigersøn trygle om nåde. Han formåede at flygte fra retssalen og ud i receptionen.

- Jørgen, jeg lover at lade dem være. I vinder sagen, siger han blandt andet.

- Nej, det gør du jo ikke, svarer Jørgen Saugsted.

I receptionen affyrer Saugsted sine sidste to patroner efter ekssvigersønnen. To patroner han havde tiltænkt at tage sit eget liv med.

Den tidligere svigersøn overlevede formentlig kun, fordi Saugsted løb tør for ammunition.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik