65-årig blændede fly i Kastrup med laserlys

Lyset var så kraftigt, at kaptajnen måtte slukke flyets lys under indflyvningen til Københavns Lufthavn.

Piloterne på et Norwegian-fly, der mandag aften var ved at lande i Københavns Lufthavn, fik sig en slem overraskelse, da de blev ramt af et grønt laserlys.

Lyset var så kraftigt, at kaptajnen måtte slukke flyets eget lys for ikke at få ødelagt sit nattesyn med risiko for landingen, skriver Ekstra Bladet.

Blændet to gange

Ifølge Ekstra Bladet skete episoden cirka klokken 23:05, da flyet, et Boeing 737 fra Oslo, befandt sig i 700 meters højde.   

Hele to gange blev flyet belyst med laserlys, hvorfor kaptajnen i anden omgang måtte slukke endnu mere lys på flyet af hensyn til landingen.

Det lykkedes at spore laserlyset til en villagrund i Kastrup, hvor en 65-årig mand blev anholdt og sigtet for at bringe både flypassagerernes og besætningens liv i fare.

Tegnede på skyer og træer

Manden benægtede i første omgang, at han stod bag, men under et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt tidligere i dag, erkendte den 65-årige, skriver Ekstra Bladet.

Den 65-årige forklarede - ifølge Ekstra Bladet – at han legede med sin laserpen og tegnede sjove mønstre på skyer og træer. Dog havde han, efter eget udsagn, ikke til hensigt at genere flyet, men kom alligevel til at gøre det, da det slukkede lyset.

Også et mindre fly blev ramt af mandens laserlys på dets hale kort tid efter. Han ville angiveligt se, om han kunne nå det pågældende fly. Herefter stoppede han med at lege med lyset.

Dommeren valgte at løslade den 65-årige, efter han havde afgivet sin forklaring, skriver Ekstra Bladet.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik