Derfor flager 600 håndværkerbiler i dag

Tirsdag hyldes de dygtigste nyuddannede håndværkere af Dronningen på Københavns Rådhus. Men før det får 600 varevogne flag på.

I dag bliver de bedste nyuddannede håndværkere i hovedstaden hyldet.

Det sker, når Haandværkerforeningen uddeler medaljer til de 73 dygtigste håndværkere på Københavns Rådhus ved en stor ceremoni tirsdag eftermiddag.

Her vil både H.M. Dronningen og overborgmester Frank Jensen være til stede for at lykønske håndværkerne.

Medaljeoverrækkelsen sker tirsdag eftermiddag, men allerede nu bliver de fingerferme og detaljeorienterede talenter fejret af Haandværkerforeningen i de københavnske gader og stræder. 

Foreningen har nemlig uddelt 600 flag til deres medlemmer, som kan påmonteres varevognene og dermed flage for de unge håndværkere, hvorend bilerne kører hen.

- Vi fejrer i dag, at de dygtigste nyudlærte håndværkere får medaljer på Københavns Rådhus. Det har vi gjort i cirka 150 år, og det gør vi også i dag. Derfor kører alle bilerne rundt med flag, siger Christoffer Susé, der er direktør i Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn.

Og en fejring af håndværkerne i hovedstadsområdet er fortsat vigtig, lyder det fra direktøren.

En analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser nemlig, at hovedstaden halter efter resten af Danmark, når det gælder uddannelse af faglærte.

Mens andelen af unge i jyske kommuner som Morsø, Norddjurs og Vesthimmerland i 2018 langt oversteg landsgennemsnittet i optag på erhvervsskolerne med henholdvis 39, 34 og 31,9 procent, ser det helt anderledes ud i hovedstadsområdet. 

Værst står det til i Rudersdal, hvor kun 4,1 procent af de unge valgte en erhvervsuddannelse i 2018. I Københavns Kommune valgte 12,6 procent en erhvervsuddannelse, hvilket kun er godt halvdelen af den nationale målsætning der ligger på 25 procents optag inden 2020.

- Det er vigtigt at huske, at der er nogle, der udfører et godt stykke arbejde, og at der er nogle, der vælger at blive håndværkere. Det er rigtig vigtigt for at vi også fremadrettet kan have et godt samfund, siger Christoffer Susé.

De 10 kommuner med lavest søgning til erhvervsskolerne ligger alle i Region Hovedstaden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik