60 traktorer på vej mod Rådhuspladsen

Cirka 400 landmænd er i traktor på vej mod København i protesttog. 60 af dem kører helt til Rådhuspladsen.

Rådhuspladsen i København får onsdag sjældent besøg, når 60 landmænd fra hele landet kører deres traktorer ind i hjertet af hovedstaden for at protestere mod de miljøkrav, som landbruget er underlagt.
Ifølge politiet er der i alt 400 traktorer på vej mod hovedstaden i en karavane, hvoraf mange tidligt i morges krydsede Storebæltsbroen i en lang dieselosende slange.
- De 400 landmænd kører efter aftale til området ved Fisketorvet her i København, og 60 af de mindste traktorer får så lov til at køre hele vejen ind til Rådhuspladsen, siger vagtchef Søren Wiborg ved Københavns Politi.
Meldingen om aktionen med de langsomt kørende landbrugsmaskiner har skabt en del frygt for, at morgentrafikken i København ville blive lammet.
- Men det kører indtil videre fint nok overordnet set. Traktorene kører kun på landevejene, og planen er, at de skal komme til København ad Roskildevej, siger vagtchefen.
Landmændenes aktion er kulminationen på længere tids utilfredshed med miljøkrav, herunder regeringens plan Grøn Vækst, som mange landmænd mener vil tage livet af det i forvejen økonomisk hårdt pressede erhverv.
Derfor har der de seneste måneder været en stribe store protestmøder og jyske traktoroptog. Samtidig er der dannet en ny protestforening Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, som på kort tid har fået flere tusinde medlemmer.
Foreningen holder onsdag eftermiddag konference om landbrugets fremtid med en række politikere på Christiansborg. Det ventes, at de demonstrerende landmænd derfor vil benytte lejligheden til at besøge Christiansborg Slotsplads, dog uden traktorer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik