6-årig gik alene hjem på farlig vej - men så fik han hjælp

Seksårige Alexander forlod sin skole i vrede og begyndte at gå hjem langs en meget trafikeret vej. Tre fremmede mænd stoppede op for at hjælpe.

Alexander er kun seks år, men alligevel er han en beslutsom lille fyr. Det fik både hans familie, hans skole og to fremmede mænd at mærke tirsdag formiddag.

Den seksårige dreng tog nemlig sin taske og sin jakke og forlod i vrede Nordstjerneskolen i Helsinge. Han var fast besluttet på at gå hele vejen hjem til fods – en tur på godt 13 kilometer langs en stor trafikeret landevej, hvor bilerne kører stærkt.

Men Alexander slap for at gå alle kilometerne på sine små ben, for undervejs fik han hjælp med at komme frem i form af to forskellige lift. Først af en buschauffør og siden af en politimand, der havde fri fra arbejde, men som endte med at følge drengen helt hjem.

Moren er lykkelig for hjælpen

Hans mor er lykkelig for, at de to fremmede mænd stoppede op for at tage sig af hendes omstrejfende søn, mens hun troede, han var i skole.

- Gud være lovet, at min dreng fik hjælp. Jeg tør ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis de to ikke var stoppet op. Ord kan ikke beskrive min taknemmelighed, og det er vigtigt for mig at fortælle, at de to hjælpsomme mænd fik min søn helskindet hjem, siger moren Rebecca Rachlau til TV 2 Lorry.

Selv om buschaufføren var i rute, stoppede han alligevel, da han så Alexander gå alene på den store vej.

Her kan man se den rute, Alexander har taget fra skolen på Skolegade frem til sit hjem på Helsingevej 26.
Her kan man se den rute, Alexander har taget fra skolen på Skolegade frem til sit hjem på Helsingevej 26.
Foto: Google maps

Han åbnede døren og inviterede den lille dreng indenfor. Alexander accepterede, men da bussen nåede frem til Bjørn Andersens Vej i Græsted skulle den dreje af, mens Alexander skulle fortsætte ligeud ad Helsingevej for at komme hjem.

Derfor blev han sat af ved et busstoppested, og den 6-årige dreng begyndte igen at trave i retning mod sit hjem, nu i den modsatte vejbane mod trafikken.

Derfor stod Alexander af bussen

Nogle vil måske spørge, hvorfor buschaufføren tillod Alexander at stå af bussen igen uden at kontakte politiet, men det har Rebecca Rachlau en mulig forklaring på, selvom hun endnu ikke har været i kontakt med buschaufføren, som hun gerne vil takke.

- Alexander er et meget selvstændigt barn, og han skulle jo fortsætte ligeud, da bussen skulle dreje. Men jeg ved, at de har snakket sammen og haft en hyggelig dialog, de to, siger hun.

Alexander var nu næsten nået hen til Smidstrup Camping på gåben, da han ad to omgange blev stoppet. Den første person ville han ikke tale med – her viste det sig, at morens opdragelse - at han ikke må tale med fremmede mennesker - ikke er slået helt fejl.

Politimand vendte om

Politimanden Jeppe Skov fra Gilleleje, som havde fri, havde samtidigt passeret Alexander, men brugte ikke mange sekunder på at vende bilen om. Da han henvendte sig til drengen, og fortalte han var fra politiet, vandt han straks Alexanders tillid.

”Han var jo politimand, så jeg blev nødt til at høre efter”, forklarede Alexander til sin mor.

Jeppe Skov ringer til politistationen, og spørger om en lille dreng er efterlyst. Det er ikke tilfældet. Alexander fortæller, hvor han går i skole, og Jeppe Skov ringer til Nordstjerneskolen, men på skolekontoret får han oplyst, at de ikke mangler et barn.

To timer efter at Alexander havde forladt skolens område, nåede han endelig frem til familiens adresse, og Rebecca Rachlau blev mere end overrasket over at se sin søn stå hånd i hånd med en fremmed mand.

- Først blev jeg meget nervøs, men nu, hvor jeg har hørt historien, er jeg bare glad for de to venlige personer, der hjalp min dreng. Jeg vil også sige tak til den tredje mand, der forsøgte at hjælpe, siger hun.

Hvorfor var der ikke flere, der stoppede?

Men Rebecca Rachlau sender også en bredside afsted mod de mange bilister, som må være kørt forbi Alexander uden at stoppe.

- Hvis jeg havde set en størrelse som Alexander gå alene på en farlig landevej, hvor man må køre 80, og hvor mange kører hurtigere, fordi vejen indbyder til det, så var jeg stoppet. Det siger jeg ikke bare, fordi det er sket for mit eget barn. Alexander burde ikke være nået så langt, som han gjorde, mener hun.

I dag onsdag har Rebecca Rachlau så været til møde hos skolen, og hun oplyser, at episoden nu ender ud i en officiel klage fra familiens side.

Alexander skal ikke gøre det igen

- Der stod en vikar alene med 26-27 elever, og der konstaterer vikaren, at han mangler tre elever. Han går ud og leder og finder to af dem, men den sidste er min søn, som i mellemtiden havde taget sin skoletaske og var gået i vrede. Vikaren burde have viderebragt beskeden, at der manglede et barn, men det er der ikke blevet gjort, siger Rebecca Rachlau.

Men hun er naturligvis også godt klar over, at hendes søns usædvanlige hjemtur ikke skal gentage sig.

- Det skal Alexander lade være med at gøre fremover, og det har han fået at vide, siger hun til TV 2 Lorry.

Skole lægger sig fladt ned

Skolelederen på Nordstjerneskolen, Peter Thomas Brixenog fortæller til Ekstra Bladet, at skolen 'lægger sig fladt ned' og beklager episoden.

- Det er en klasse, hvor der på grund af sygdom har været vikarer på, så der stod to unge mennesker med dem. Det har været kaotisk, og han er blevet uvenner med den ene vikar, og så er han stukket af. Vikaren turde ikke at gå fra de andre, for han var bange for, at de andre elever så også gik. På trods af de retningslinjer vi har, er vikarerne ikke gået videre til os og fortalt, at han var væk, siger Peter Thomas Brixen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik